ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ – ΑΣΤΑΝΑ: PRE-GAME

0

ΑΕΚ, μπορείς να προκριθείς! Η Πετρολίνα γύρισε σελίδα και μετά την απόλυση του Γιώργου Κετσελίδη θα υποδεχθεί σήμερα την Αστάνα για τη 4η αγωνιστική του FIBA Europe Cup, έχοντας για πρώτη φορά στην τεχνική της ηγεσία τον Λίνο Γαβριήλ.

Μετά τον θρίαμβο επί της Σιγκάλ, η ομάδα αναπτέρωσε τις ελπίδες πρόκρισής της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αρκεί να κατακτήσει το ροζ φύλλο απέναντι στην ισχυρή Αστάνα. Μπορεί να υπάρχει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, κι ως εκ τούτου διαφορετική πλέον φιλοσοφία, ωστόσο σίγουρα το πρωτο ματς αποτελεί οδηγό για το αποψινό.

Η ατυχία είχε στερήσει το διπλό, με το τελικό 78-74 να αφήνει μια μικρή πικρία στους παίκτες και το τεχνικό τιμ, οι οποίοι κοίταξαν στα μάτια τους Κοζάκους. Το “βαρύ πυροβολικό”, Κένεθ Χέιζ είχε μείνει στους 14 πόντους με 5/15 σουτ, κι αν συμβεί κάτι ανάλογο απόψε, τότε θα αυξηθούν αυτόματα και οι ελπίδες για νίκη.

Βέβαια, δεν ξέρεις από πού να πρωτοφυλαχθείς όταν παίζεις με τέτοιο αντίπαλο, καθώς διαθέτει κι άλλους παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκα, όπως ο Πατ Καλάθης, ο Ανδρέα Ζουκανένκο και ο πρώην παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Νίκλας Μέντλεϊ-Καντέρ, που είχε κάνει τη ζημιά στο πρώτο παιχνίδι.

Στοιχείο που κάνει δύσκολη την αντιμετώπιση της ομάδας από το Καζακστάν είναι το γεγονός πως οι ψηλοί της διαθέτουν καλό μακρινό σουτ, μπορούν να βγουν μακριά από το καλάθι και είναι δύσκολο να τους ακολουθήσει ο Πρίμοζ Μπρέζετς, ο οποίος διαθέτει πολύ καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, υπερτερεί στο “ζωγραφιστό”, αλλά σίγουρα είναι πιο “βαρύς”, ιδιαίτερα στις αμυντικές του αντιδράσεις. Σε αυτό το ματς θα παίξει καταλυτικό ρόλο το πάθος και η ψυχή του Παναγιώτη Τρισόκκα, ο οποίος έχει το ειδικό βάρος για να βοηθήσει.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί και μέσω Live Streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας.

KEY MATCH-UP:
Θαντ ΜακΦάντεν vs Κένεθ Χέιζ
Ο Κένεθ Χέιζ είναι το πολυβόλο της Αστάνα και σκοράρει κατά μέσο όρο 23.3 πόντους και μοιράζει 6.3 ασίστ ανά αγώνα. Ο Θαντ ΜακΦάντεν από την άλλη άφησε πίσω του την κακή παρουσία που είχε απέναντι στη Ροβινάρι, ξέσπασε με τα οκτώ του τρίποντα κόντρα στη Σιγκάλ και με όπλο την ενέργεια που βγάζει στην άμυνα θα προσπαθήσει μαζί με τον Βον, Παντελή και Παλάλα να περιορίσουν το αστέρι της Αστάνα.

Coffee House