ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ…

0
Κούνας

Χαιρετίζω όλους τους μπασκετικούς φίλους. Οδεύουμε προς τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και ήδη έχουμε την δεύτερη απόλυση( ή παραίτηση αν θέλετε) και γι αυτό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου σαν επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής.

Για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την καλαθόσφαιρα είναι πολύ συχνό να ακούσεις για μια απόλυση προπονητή μιας και έχουμε μάθει ότι η μοίρα του, καλώς ή κακώς (πολύ κακώς για μένα) αυτή είναι. Σίγουρα αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στη χώρα μας, αλλά και την Ελλάδα απ΄ όσο ξέρω αφού αγωνιζόμουν για 10 χρόνια σε ομάδες της χώρας. Αυτό που πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα είναι πως μια ομάδα απολύει τον οποιονδήποτε προπονητή μέσα σε διάστημα 1-2 μηνών δουλειάς.

Πως αυτός ο προπονητής μπορεί να δείξει το έργο του σε ένα ομαδικό άθλημα με τακτική ( μόνο το αμερικανικό ποδόσφαιρο έχει περισσότερη τακτική) σε μόλις λίγες ημέρες; Πως θα καταφέρει να περάσει στους παίκτες του τη φιλοσοφία του και την τακτική του; Πως οι παίκτες να αφομοιώσουν, αλλά και να εκτελέσουν αγωνιστικά αυτή την τακτική; Σε μια ομάδα(μιλάω για όλες τις κυπριακές ομάδες) χωρίς βασικό κορμό, μιας και κάθε χρόνο οι παίκτες φεύγουν και έρχονται άλλοι, με 5 Αμερικανούς, με καθόλου μεταβατική περίοδο στις υποδομές των νεαρών αλλά και Kύπριων παικτών, με προετοιμασία της τελευταίας στιγμής (αφού δεν θέλουμε να πληρώσουμε έξτρα μήνα) και άλλα πολλά που ας μην τα αναλύσω, να έχουν οι διοικούντες απαιτήσεις από τους προπονητές, η ομάδα τους να έχει καλές παρουσίες αλλά και να κερδίζει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η απάντηση, είναι μία: ΤΥΧΗ!!!!!!!!!!

Αυτό έχω καταλάβει στα τόσα χρόνια που αγωνίζομαι. Αν δεν έχεις τραυματισμούς , αν σου κάτσουν οι αμερικανοί και τα αποτελέσματα στην πρώτη αγωνιστική, τότε βγάζεις και τα Χριστούγεννα. Πραγματικά είναι τραγικό να έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τους προπονητές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Κύριοι ούτε ο μέγας ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ δεν μπορεί να δείξει αποτελέσματα μέσα σε 1-2 μήνες. Αφήστε τους προπονητές να κάνουν τη δουλειά που ξέρουν καλύτερα από σας, κι αφού την τελειώσουν, τότε μπορείτε να τους κρίνετε. Φυσικά όχι εσείς, αλλά τα αποτελέσματα!

Υ.Γ.: Ο προβληματισμός αφορά όλες τις ομάδες και καλό θα ήταν να το λάβετε υπ’όψη σας για το καλό του κυπριακού μπάσκετ. Όσον αφορά στην αγωνιστική δράση της ομάδας μου, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που δείχνει ότι θα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αγωνιζόμαστε στο γήπεδό τους και σίγουρα αυτό κάνει το έργο μας δυσκολότερο. Αγωνίζονται με πάθος και ενέργεια κυρίως σε άμυνα αλλά και επίθεση και δείχνουν ότι πολύ νωρίς έχουν βρεθεί μεταξύ τους αγωνιστικά. Εμείς είμαστε μια ομάδα η οποία δουλεύουμε καθημερινά πολύ σκληρά, έχουμε ταλέντο και εμπειρία και καθημερινά γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα. Θα είναι ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης. Σίγουρα ο κεραυνός είναι το φαβορί λόγω έδρας και κόσμου, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα για να κάνουμε το πρώτο μας διπλό στο πρωτάθλημα το οποίο θα μας δώσει μεγάλο κίνητρο αλλά και ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος . Σας ευχαριστώ και θα τα πούμε πολύ σύντομα!!!

Coffee House