ΓΑΒΡΙΗΛ: “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ”

0
Γαβριήλ

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο Τεχνικός της Πετρολίνα ΑΕΚ, κ. Λίνος Γαβριήλ, μετά την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του να προκριθεί στην φάση των “32” του FIBA Europe Cup. Παρά την ιστορική πρόκριση για την ομάδα της ΑΕΚ, ο κύπριος προπονητής παρέμεινε προσγειωμένος, στέλνοντας το μήνυμα πως η ομάδα του χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά, για να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιτυχία της ΑΕΚ να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, για τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται ενώ έκανε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την ΑΕΚ.

Πριν ξεκινήσει τις δηλώσεις του ο κ. Γαβριήλ δεν μπορούσε να αφήσει πίσω του, τον άδικο χαμό ενός νεαρού καλαθοσφαιριστή. Του Νεόφυτου Χανδριώτη, που μόλις στα 22 του χρόνια έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο.

“Θα ήθελα πριν αναφερθώ σε οτιδήποτε άλλο, να κάνω αναφορά σε ένα τραγικό συμβάν το οποίο μάθαμε μόλις επέστρεψε η ΑΕΚ στην Κύπρο, για τον χαμό του νεαρού καλαθοσφαιριστή της ΕΘΑ, του Νεόφυτου Χανδριώτη. Θα ήθελα να συλλυπηθώ την οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει, και κουράγιο στην οικογένεια του”.

Για την πρόκριση στην φάση των “32” του FIBA Europe Cup:

“Στην ΑΕΚ υπήρχε αναστάτωση το προηγούμενο διάστημα λόγω κάποιων αρνητικών αποτελεσμάτων. Κάτι το οποίο θεωρώ φυσιολογικό, λόγω και των πολλών συνεχόμενων παιχνιδιών που δώσαμε. Πολλές μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη παθαίνουν άλλωστε το ίδιο, λόγω των πολλών αγώνων που δίνουν και μέχρι να βρουν τα πόδια τους. Στην ΑΕΚ υπήρχε μία αστάθεια λόγω των πολλών συνεχόμενων αγώνων. Δουλέψαμε στο κομμάτι της ψυχολογίας και της συγκέντρωσης, ώστε να δημιουργήσουμε ταυτότητα στην ομάδα. Δεν ολοκληρώσαμε κάτι ακόμα, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Καταφέραμε όμως να περάσουμε στους καλαθοσφαιριστές μας ότι θα στηριχτούμε περισσότερο στην άμυνα και στη συγκέντρωση, κάτι το οποίο έφερε τις νίκες στα τελευταία παιχνίδια, με αποκορύφωμα την επιτυχία στο Κόσσοβο που μας έδωσε την νίκη και την πρόκριση. Κάτι που ήταν αποτέλεσμα ομαδικής ομάδας, αφού η ομάδα μας στηρίζεται στο σύνολο. Παίκτες, προπονητικό τιμ και διοίκηση. Η ΑΕΚ είναι μία οικογένεια που ο κάθε ένας στηρίζει τον άλλο για να βγει το θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε όμως αρκετή δουλειά ακόμα. Πήραμε μία σημαντική νίκη για την κυπριακή καλαθόσφαιρα, η οποία χρειάζεται στήριξη. Είναι πολύ σημαντική επίσης η νίκη τόσο για την πόλη της Λάρνακας, αλλά και την ίδια την ΑΕΚ που κάνει μεγάλη προσπάθεια για να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια”.

Για την συνέχεια και τις επόμενες υποχρεώσεις της ΑΕΚ στον θεσμό του FIBA Europe Cup:

“Μετά το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ προχωρήσαμε σε μία αλλαγή στο ρόστερ. Ήρθε ο Μπράουν και με μιάμιση προπόνηση μπήκε στην ομάδα και σημείωσε 15 πόντους, έδωσε πέντε ασσίστ και είχε μηδέν λάθη. Ο στόχος μας είναι να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε μέσα από τα παιχνίδια, ώστε να βρούμε την ταυτότητα μας. Τα επόμενα παιχνίδια της ΑΕΚ στην Ευρώπη θα είναι πιο δύσκολα, αφού οι αντίπαλοι μας θα είναι πιο δυνατοί. Θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε σε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας και να ψάξουμε για κάποιο διπλό, ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας, όμως θα προσπαθήσουμε να κτίσουμε κάτι καλό όλοι μαζί. Είναι μεγάλη πρόκληση ότι θα παίζουμε συνεχόμενους αγώνες σε Κύπρο και Ευρώπη, θέλοντας να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Πιστεύω στους καλαθοσφαιριστές μου, υπάρχει η στήριξη από την διοίκηση και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά”.

Ένα μήνυμα προς τους φίλους της Καλαθόσφαιρας και της ΑΕΚ:

“Εδώ και χρόνια λέω πως η καλαθόσφαιρα είναι ένα υπέροχο άθλημα που προσφέρει συγκινήσεις στον οποιοδήποτε παρακολουθεί τους αγώνες. Θεωρώ ότι όποιος δεν πηγαίνει σε παιχνίδια καλαθόσφαιρας, χάνει υπέροχα συναισθήματα και συγκινήσεις που θα μπορούσε να ζήσει. Από την στιγμή όμως που έχουμε μία καλή ομάδα που παίρνει τίτλους, παίζει στην Ευρώπη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, θεωρώ πως ο κόσμος πρέπει να στηρίξει αυτή την ομάδα. Τόσο οι φίλοι της καλαθόσφαιρας στην Κύπρο, όσο και αυτοί της ΑΕΚ, τους καλούμε να έρθουν στο γήπεδο και να στηρίξουν τις προσπάθειες που κάνουμε σε αυτή την ομάδα. Γνωρίζω πως στην Λάρνακα υπάρχει κόσμος που είναι καθαρά μπασκετικός. Είναι μία πόλη που αγαπάει την καλαθόσφαιρα. Εμείς κάναμε το καθήκον μας και προκριθήκαμε στην επόμενη φάση της Ευρώπης, και θα προσφέρουμε περισσότερους ευρωπαϊκούς αγώνες. Χωρίς τον κόσμο στο πλάι μας δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι όμως. Πλέον θα έχουμε αρκετά παιχνίδια, σε Κύπρο και Ευρώπη. Οι καλαθοσφαιριστές μας θα έχουν μεγάλη κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες. Με την στήριξη του κόσμου όμως η κούραση δεν θα μας επηρεάζει στον ίδιο βαθμό. Ευχαριστώ τον κόσμο για την παρουσία του στα προηγούμενα παιχνίδια, όμως θα χρειαστούμε μεγαλύτερη στήριξη στα παιχνίδια που έρχονται στην συνέχεια. Ο κόσμος είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας μας, και γι αυτό τους περιμένουμε στο γήπεδο τα επόμενα παιχνίδια για να μας σπρώξουν σε νέα νικηφόρα αποτελέσματα. Πλέον η προσοχή της ομάδας μας στρέφεται στον επόμενο αγώνα, που θα γίνει το Σάββατο (5/12) στην Λευκωσία, κόντρα στην Ομόνοια. Ένα παιχνίδι που θέλει μεγάλη σοβαρότητα για να μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη. Η Ομόνοια είναι μία σοβαρή ομάδα, με πολύ καλό ρόστερ και προπονητή. Είναι μία ομάδα που σίγουρα θα είναι διψασμένη για να κερδίσει την πρωταθλήτρια Κύπρου, όποτε τα κεφάλια μέσα. Από σήμερα ξεκινάμε σκληρή δουλειά για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον δύσκολο αγώνα κόντρα στην Ομόνοια”.

Image


Coffee House