ΕΠΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΕΚ!

0

Ιστορικές στιγμές ζει η Λάρνακα και γενικότερα το κυπριακό μπάσκετ, καθώς η Πετρολίνα ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη υπέρβαση και με μια επική εμφάνιση μέσα στο Κόσοβο επικράτηση της Σιγκάλ με 83-70 για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του FIBA Europe Cup, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Image

Ο Λίνος Γαβριήλ είχε “διαβάσει” εξαιρετικά το παιχνίδι σε μια έδρα που ήταν αήττητη στη διοργάνωση, έχοντας λυγίσει τόσο την Αστάνα, όσο και την Ροβινάρι, ενώ οι παίκτες ακολούθησαν πιστά το πλάνο του, έπαιξαν με ψυχή και θέληση, φτάνοντας σε ένα επιβλητικό διπλό που έκανε περήφανη ολόκληρη την Κύπρο.

Κι επειδή η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, η Πετρολίνα μπήκε εξ’ αρχής πολύ δυνατά, πήρε τα ηνία και έδειξε στους γηπεδούχους πως δεν θα είναι εκείνοι τα αφεντικά του ματς. Το 16-27 της πρώτης περιόδου μιλάει από μόνο του, εξάλλου.

Το σκηνικό ήταν ανάλογο και στη δεύτερη περίοδο. Ο Σιγκάλ προσπάθησε να μειώσει, όμως η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και άντεξε στην πίεση του ένθερμου κοινού, διευρύνοντας μάλιστα το προβάδισμά της. Το ημίχρονο έκλεισε 33-49 και οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν τί έφταιγε.

Κάπως διόρθωσαν την εικόνα τους στο τρίτο δεκάλεπτο, κάνοντας επί μέρους σκορ 23-13 και άρχισαν να ελπίζουν. Στην τελευταία περίοδο έκαναν την τελική τους αντεπίθεση. Μείωναν συνεχώς και όλα έδειχναν πως το ματς θα γινόταν ντέρμπι στο φινάλε.

Ωστόσο, ο ψυχωμένος Γιώργος Παλάλας με τρίποντο υπό πίεση στα 3’35” πριν χτυπήσει η κόρνα της λήξης “έκοψε” τα πόδια των αντιπάλων του, γράφοντας το 65-73 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ακολούθησαν διαδοχικά λέι απ των Μπράουν και ΜακΦάντεν που κλείδωσαν και τυπικά το ροζ φύλλο.

Η ΑΕΚ είναι στην επόμενη φάση, ακόμα κι αν κάποιοι δεν το χουν πιστέψει. Η δεύτερη θέση του ομίλου είναι και επίσημα δική της, με την πρωτιά να πηγαίνει δικαιωματικά στην ρουμανική Ροβινάρι του επιτυχημένου Κύπριου τεχνικού, Αντώνη Κωνσταντινίδη.

Ο Θαντ ΜακΦάντεν διανύει περίοδο φοβερής φόρμας και έκανε θραύση απέναντι στη Σιγκάλ. Στα 35 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν συγκλονιστικός, έχοντας 29 πόντους με 3/4 ελεύθερες βολές, 4/6 δίποντα και 6/9 τρίποντα!

Από κοντά και ο “αυτοκρατορικός” άλλοτε ΝΒΑer, Πρίμοζ Μπρέζετς! Ο Σλοβένος έκανε πάρτυ κοντά στα δύο καλάθια, τελειώνοντας το ματς με 22 πόντους (6/8 ελεύθερες βολές, 8/12 δίποντα), 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο του Πάρις Χένρι Μπράουν, που παρότι βρίσκεται ελάχιστα στην ομάδα έκανε τη διαφορά στην περιφέρεια, έχοντας απολογισμό 15 πόντους (3/4 βολές, 6/10 δίποντα, 0/4 τρίποντα), 5 ασίστ και το κυριότερο μηδέν λάθη!

Από εκεί και πέρα, ο Παναγιώτης Τρισόκκας ήταν “πύργος” κοντά στο καλάθι, δίνοντας πολλές μάχες. Ο Ιάκωβος Παντελή έβγαλε ενέργεια, ενώ ο Γιώργος Παλάλας έπαιξε με ψυχή, σημείωσε το καθοριστικότερο σουτ του ματς και βοήθησε σημαντικά στην οργάνωση, μοιράζοντας 3 ασίστ.

MVP:
Ανάμεσα σε ΜακΦάντεν και Μπρέζετς θα προτιμήσουμε οριακά τον Αμερικανό γκαρντ, όχι μόνο για τους 29 πόντους του, αλλά για την αστείρευτη ενέργεια που έβγαλε πάνω στο παρκέ.

Δεκάλεπτα: 16-27, 33-49, 56-62, 70-83

Το BOXSCORE της Σιγκάλ

σιγκ

Το BOXSCORE της Πετρολίνα ΑΕΚ

αεκ



Coffee House