Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ (4Η ΑΓ.)

0

Τέλος και στην 4η αγωνιστική της Α΄Κατηγορίας ΚΟΚ Ανδρών και το cyprusbasket.net ακτινογραφεί για μια ακόμη εβδομάδα τους κορυφαίους, μέσα από πρωτότυπες στήλες…

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ
1. Ντεόντα Βον (ΑΕΚ Λάρνακας): Για το τέλος φύλαγε το καλύτερο ο Ντεόντα Βον! Ο Αμερικανός πλέι μέικερ ήταν εξαιρετικός στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, συμβάλλοντας τα μέγιστα με την καλύτερή του εμφάνιση ως παίκτης της ΑΕΚ Λάρνακας: 22 πόντοι με 3/4 βολές, 5/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ασίστ, 1 λάθος και 3 ριμπάουντ ο φοβερός απολογισμός του!

2. Γιώργος Νεοφύτου (Κεραυνός Στροβόλου): Εκπληκτική εμφάνιση από τον διεθνή Κύπριο γκαρντ απέναντι στην Αναγέννηση Γερμασόγειας. Ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης του έδωσε υψηλό χρόνο συμμετοχής (30 λεπτά) και ο δυναμικός άσος τον αξιοποίησε στο έπακρο, έχοντας 17 πόντοι με 1/3 βολές, 5/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 8 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα.

3. Τράε Γκόλντεν (ΕΘΑ): Η “καλαθομηχανή” του Γιώργου Σκαραφίγκα “χτύπησε” ξανά. Με 28 πόντους (3/5 βολές, 8/13 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ έκανε θραύση κόντρα στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου και οδήγησε την ΕΘΑ στον θρίαμβο απέναντι σε μια ανταγωνιστική και πάντα επικίνδυνη ομάδα.

4. Παναγιώτης Τρισόκκας (ΑΕΚ Λάρνακας): Η εμπειρία και η κλάση του αρχηγού της Εθνικής ομάδας μίλησαν ξανά. Απέναντι στη δυνατή φροντ λάιν του ΑΠΟΕΛ πρόσφερε 16 ποιοτικά λεπτά στον Λίνο Γαβριήλ, έχοντας 13 πόντους με 2/3 βολές, 4/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 6 ριμπάουντ.

5. Κρις Μπράσουελ (Απόλλων Λεμεσού): Η “έκρηξη” του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ / σέντερ ήρθε πραγματικά την κατάλληλη στιγμή. Η Ομόνοια προσπάθησε να κάνει τη “ζημιά” στη Λεμεσό, με την εξαιρετική παρουσία της, όμως ο Μπράσουελ έκανε τη διαφορά κοντά στο καλάθι με στατιστική για όσκαρ: 25 πόντοι με 6/8 βολές, 8/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
Λίνος Γαβριήλ (ΑΕΚ Λάρνακας): Ο Κύπριος τεχνικός οδήγησε την Πετρολίνα στην πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα φρόντισε για τη σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Η ΑΕΚ Λάρνακας ανεβαίνει διαρκώς στον βαθμολογικό πίνακα.

MVP
Κρις Μπράσουελ (Απόλλων Λεμεσού)

ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ
Ραχίμ Άπλμπι (Απόλλων Λεμεσού):  Οι μεγάλες εμφανίσεις έχουν γίνει συνήθεια για τον εκρηκτικό Αμερικανό “κόμπο” γκαρντ, ο οποίος εκτέλεσε εντυπωσιακά τις εντολές του Δημήτρη Παπαδόπουλου και μετά τον Μπράσουελ ήταν ο κορυφαίος του Απόλλωνα Λεμεσού στη δύσκολη νίκη επί της Ομόνοιας με 29 πόντους (7/8 βολές, 8/12 δίποντα. 2/2 τρίποντα), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και το κυριότερο, μηδέν λάθη.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ
Βασίλης Κούνας (ΑΠΟΕΛ): Η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ εμφάνισε αρκετά καλό πρόσωπο στο “Κίτιον”, διεκδικώντας επί ίσοις όροις το ροζ φύλλο απέναντι στην ΑΕΚ, Ο Βασίλης Κούνας ανέβασε στροφές και πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση με 19 πόντους (5/5 δίποντα, 3/8 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ…

Coffee House