“ΚΕΡΑΥΝΟΣ” ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΒΟΛΟ!

0

Ουδείς αήττητος, πλέον, στην Α’ Κατηγορία ΟΠΑΠ Ανδρών. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Απόλλωνας άλωσε το κλειστό “Κώστας Παπαέλληνας”, επικρατώντας του μέχρι πρότινος πρωτοπόρου, Κεραυνού με 68-73.

Οι παίκτες του Δημήτρη Παπαδόπουλου εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα τραυματισμών των γηπεδούχων, κυριάρχησαν από μια στιγμή του παιχνιδιού και μετά, με αποτέλεσμα να φτάσουν εν τέλει στο βαρυσήμαντο ροζ φύλλο, που τους κάνει να κλείνουν θριαμβευτικά τον πρώτο γύρο.

Ο Κρις Μπράσουελ είχε επιβλητική παρουσία σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, οι Ραχίμ Άπλμπι και Τόνι ΜακΡέι είχαν εντυπωσιακά ξεσπάσματα, ενώ για τον Κεραυνό κορυφαίοι ήταν οι Κέβιν Μπάρκερ-Νίκος Στυλιανού, με τον Τόμας Μασάμπα, που αγωνίστηκε τραυματίας να ανεβάζει στροφές στα τελευταία λεπτά. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Σμότριτς, Πιλαβάς και Μιχαήλ, δυσχεραίνοντας το έργο του Χριστόφορου Λειβαδιώτη.

Η αυλαία του πρώτου γύρου έπεσε, λοιπόν, με ένα ακόμη απρόβλεπτο ματς, που είχε σασπένς, αγωνία και πλούσιο θέαμα.

Ο αγώνας…

Με 9 αναπάντητους πόντους, αντέδρασε ο Κεραυνός, μετά το τρίποντο του ΜακΡέι, που δημιούργησε σκορ στο ματς. Ακολούθησαν εκατέρωθεν σερί, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν σε απόσταση αναπνοής, τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν ξανά και την ψαλίδα να κλείνει εκ νέου για το 18-15 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Μπράσουελ και Άπλμπι ισοφάρισαν στο 12ο λεπτό σε 20-20, Μπάνε Τόμιτς έβαλε αμέσως καλάθι και φάουλ, ο Νίκος Στυλιανού έδωσε λύσεις και η ομάδα του Στρόβολου πήρε… αέρα πόντων στο 14′: 27-20.

Ωστόσο. οι Αμερικανοί του Απόλλωνα αντέδρασαν εξαιρετικά, με αιχμή του δόρατος τον Άπλμπι και πολύ καλό τον νεοαποκτηθέντα, Μέισον, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρει το συγκρότημα της Λεμεσού στο +4: 28-32.

Σήμα-κατατεθέν στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ήταν η νευρικότητα και η αστοχία του Κεραυνού και η σκληρής και συμπαγής άμυνα από το σύνολο του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Αυτό το μίνι προβάδισμα λειτούργησε ευεργετικά στο ψυχολογικό κομμάτι για τους παίκτες του Απόλλωνα, που πήραν τα πάνω τους και με τους Άπλμπι, Μπράσουελ και ΜακΡέι να είναι “ζεστοί” προσπάθησαν να καθαρίσουν από την τρίτη περίοδο το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Σμότριτς και τη νωχελική παρουσία του ιθύνοντα νου του Χριστόφορου Λειβαδιώτη πάνω στο παρκέ, Τόμας Μασάμπα, ο οποίος βέβαια αγωνίστηκε τραυματίας.

Σε αυτό το δύσκολο διάστημα “μίλησε” η ψυχή του Μπάνε Τόμιτς και η ψυχραιμία του Μπάρκερ, που σε συνδυασμό με τα τρίποντα του Ο’Μπράιεν και του Θεοχαρίδης κράτησαν τον Κεραυνό όρθιο και η τρίτη περίοδος έληξε 48-53.

Ο Μασάμπα άρχισε να ανεβαίνει και ο Κεραυνός έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει. Ωστόσο, οι ΜακΡέι, Μπράσουελ, Άπλμπι και Πέτγουεϊ είχαν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, κρατώντας τον Απόλλωνα μπροστά, έστω και με βραχεία κεφαλή στο σκορ.

Με αντεπίθεση διαρκείας ο Νίκος Στυλιανού ισοφάρισε σε 61-61 στα 3’22” πριν το φινάλε με παλικαρίσιο λέι απ, όμως ο Απόλλωνας δεν πτοήθηκε. Απάντησε με τους Πέτγουεϊ, Μπράσουελ και παρά τις προσπάθειες του Τόμας Μασάμπα, απέδρασε με τη νίκη από τον Στρόβολο.

MVP:

Μακράν το καλύτερό του παιχνίδι στην Κύπρο έκανε ο Κρις Μπράσουελ, ο οποίος έκανε θραύση σε σκοράρισμα και ριμπάουντ, αξιοποίησε τους συμπαίκτες του με σημαντικές ασίστ και παράλληλα ήταν μια από τις λίγες φορές που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του και στην άμυνα: 22 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός του Αμερικανού φόργουορντ / σέντερ.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ:

κερανός

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ:

απολλω

Image


Coffee House