ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΑΕΚ

0

Τζάμπα ήττα για την Πετρολίνα ΑΕΚ στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του FIBA Europe Cup, καθώς λύγισε στο τελευταίο δεκάλεπτο από την Γκάσινγκ με 68-60. Οι αυστριακοί τα χρειάστηκαν απέναντι στους εξαιρετικά αποφασιστικούς παίκτες του Λίνου Γαβριήλ, όμως τελικά πήραν το ροζ φύλλο με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά.

Ο Άντονι Ουάτς τέλειωσε το ματς με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, έχοντας άξιο συμπαραστάτη του τον Τζέρελ Ράιτ με 16. Ο Μόρις Λάνεγκερ βοήθησε ιδανικά στο οργανωτικό κομμάτι, μοιράζοντας 9 ασίστ.

Η ομάδα της Λάρνακας είχε κορυφαίο τον φορμαρισμένο Θαντ ΜακΦάντεν με 17 πόντους (5/11 τρίποντα), 3 ασίστ και 4 κλεψίματα. Ο Πρίμοζ Μπρέζετς είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει πολλές προσπάθειες γιατί εγκλωβίστηκε από την αντίπαλη άμυνα, σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Τρισόκκα που όρθωσε το ανάστημά του, σκοράροντας 10 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά.

Αξιόλογη παρουσία είχαν επίσης οι Γιώργος Παλάλας και Ιάκωβος Παντελή, που έκαναν καλά τη δουλειά τους από την περιφέρεια, ενώ σε μεγάλες απογοητεύσεις του ματς εξελίχθηκαν οι Πάρις Μπράουν, Μπράντον Μπάουμαν και Τόμισλαβ Πέτροβιτς, που οι τρεις τους μαζί είχαν 9 πόντους με μόλις 4/27 σουτ εντός πεδιάς. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι αλήθεια!

Ο αγώνας…

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο ανάμεσα στους αυστριακούς και στην Πετρολίνα ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα στάδια του αγώνα και με τέσσερις πόντους του Ράιτ πήραν προβάδισμα. Η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 6:42 (6-6), όμως η Γκάσινγκ με ένα σερί επτά πόντων έκανε το 13-6 τρία περίπου λεπτά πριν την λήξη της περιόδου. Η κυπριακή ομάδα όμως δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, στο 15-15.

Παρόμοιο ρυθμό είχε ο αγώνας και στην δεύτερη περίοδο, με την ΑΕΚ και την Γκάσινγκ να πηγαίνουν από πόντο σε πόντο, με το σκορ να είναι πολύ κοντά. Για πρώτη φορά στην περίοδο η γηπεδούχος ομάδα δημιούργησε κάποια διαφορά στο σκορ στο 15:32 (24-19), όμως ο Τρισόκκας με δύο τρίποντα έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ! Τα τελευταία στάδια του ημιχρόνου είδαμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με την ΑΕΚ να ανοίγει την διαφορά σε 32-26, ενάμιση λεπτό πριν την λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου. Η Γκάσινγκ πέτυχε όμως έξι σερί πόντους και έφερε το παιχνίδι στο 32-32, όμως στην λήξη του ημιχρόνου ο Μακφάντεν με τρίποντο έκανε το 35-32 για την ΑΕΚ!

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο παιχνίδι η Γκάσινγκ που με πέντε πόντους πήρε προβάδισμα με 37-35, ενώ το σκορ στο 25:28 ήταν στο 41-37 υπέρ των γηπεδούχων. Οι Λαρνακείς όμως με ένα σερί δέκα πόντων έκαναν ξανά την ανατροπή, φέρνοντας το σκορ στο 47-41! Λίγο πριν την λήξη της τρίτης περιόδου, ο Μπέργκες με δίποντο μείωσε την διαφορά στους τέσσερις πόντους για τους αυστριακούς.

Στην τέταρτη περίοδο η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κρατηθεί μπροστά στο σκορ, και κατάρρευσε στο τέλος, γνωρίζοντας την ήττα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με δίποντο του Μπράουν που έφερε το σκορ στο 49-43 υπέρ της ΑΕΚ ενώ στο 33:11 οι Λαρνακείς προηγούνταν με έντεκα πόντους διαφορά (59-48), όμως οι γηπεδούχοι με εννέα σερί πόντους μείωσαν σε 59-57. Η ΑΕΚ πέτυχε ακόμα ένα πόντο με τον Μπρέζετς, τέσσερα λεπτά περίπου πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, παίρνοντας προβάδισμα με 60-57. Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να πετύχουν άλλους έντεκα πόντους πριν το τέλος του αγώνα, και κάνοντας το σκορ 68-60 υπέρ τους.

Γκάσινγκ (Ματίας Ζόλνερ)

Κοχ 2, Σόλντο 3 (1), Λάνεγκερ 9, Γιαντράσιτς 4, Γκασπάρ, Έρνστ, Μπέργκες 9 (1), Ράιτ 16, Γουάτς 19, Λάρσον 7.

ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)

Παλάλας 6 (1), Μπράουν 4, Μπρέζετς 12, Κοιλαράς, Πέτροβιτς 2, Μακφάντεν 17 (5), Γκαρσία, Τρισόκκας 7 (2), Μπάουμαν 5 (1), Παντελή 4

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-15, 32-35, 43-47, 68-60

Coffee House