ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΑΕΚ-ΡΟΒΙΝΑΡΙ: PRE GAME

0

Η Πετρολίνα ΑΕΚ λύγισε στις λεπτομέρειες στο Καζακστάν από την Αστάνα του Πατ Καλάθη, δείχνοντας -ωστόσο- θετικό πρόσωπο και πλέον ετοιμάζεται για το πρώτο εντός έδρας ματς της στο FIBA Europe Cup. Αντίπαλος απόψε στις 19:00 η Ροβινάρι, σε ένα δύσκολο ματς στο “Κίτιον”.

Ο Γιώργος Κετσελίδης έχει καταστρώσει πολύ καλά τα πλάνα του με στόχο η ομάδα του να πάρει το πρώτο φετινό της ευρωπαϊκό ροζ φύλλο και δεύτερο συνολικά, μετά από αυτό στο Σούπερ Καπ με αντίπαλο την ΕΘΑ. Στη Λάρνακα αναμένεται αρκετός μπασκετικός κόσμος, καθώς το ενδιαφέρον είναι έντονο.

Ποια είναι η Ροβινάρι…
Από τη Ρουμανία προέρχεται η αποψινή αντίπαλος της Πετρολίνα ΑΕΚ και η δυναμικότητά της είναι μεγάλη. Διαθέτει δυνατό ρόστερ και έναν ικανό Κύπριο προπονητή στην τεχνική ηγεσία. Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης είδε τους παίκτες του να κάμπτουν στην πρεμιέρα την αντίσταση της Σιγκάλ Πριστίνα με 87-72 και έρχεται στην Κύπρο αποφασισμένος για το διπλό.

Οι Αμερικανοί αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς του, προσφέροντας πολυφωνία στην επίθεση και ενέργεια σε όλους τους τομείς. Σαφώς και είναι νωρίς για ασφαλή δείγματα, όμως ο κόουτς Κετσελίδης και οι συνεργάτες του αναλώθηκαν σημαντικά στο σκάουτινγκ, προετοιμάζοντας τους παίκτες τους όσο καλύτερα γινόταν για το τι θα συναντήσουν το βράδυ της Τρίτης στο “Κίτιον”.

Η ομαδική λειτουργία αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Πετρολίνα ΑΕΚ και ο Γιώργος Κετσελίδης ξέρει πως αν οι παίκτες του συνεχίσουν να παίζουν καλά σαν σύνολο θα έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, προστατεύοντας την έδρας τους.

Match-ups
Στα μεγάλα παιχνίδια, πολλά καθορίζονται από τις προσωπικότητες και τους παίκτες που έχουν το ειδικό βάρος να καθαρίσουν όταν η μπάλα “καίει”.

ΠΑΝΤΕΛΗ VS ΜΑΪΛΣ
O Άντονι Μάιλς είναι ένας γρήγορος και διεισδυτικός Αμερικανός γκαρντ, που στην πρεμιέρα σημείωσε 21 πόντους με 8/14 δίποντα και μοίρασε 7 ασίστ. Ωστόσο, ο Ιάκωβος Παντελή έχει την ποιότητα και την εμπειρία να τον κοντράρει και να κάνει τη διαφορά για την Πετρολίνα.

ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ VS ΜΑΚ
Ο Λαμόντ Μακ έχει ωριμάσει αρκετά μετά από τη θητεία του όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη. Πλέον, είναι 28 ετών και έχει αλλάξει επίπεδο, αποτελώντας μεγάλο κίνδυνο κοντά στο καλάθι. Ο Παναγιώτης Τρισόκκας είναι παίκτης με δύναμη και προσωπικότητα. Ξέρει πώς να παλεύει στο “ζωγραφιστό” και θα κληθεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος.

Coffee House