Καταζητείται ο Κωστέκογλου από τις Αρχές, “σκόραρε” ξανά ο πρώην καλαθοσφαιριστής!!!

47

Πίσω από άλλη μια μεγάλη απάτη φαίνεται πως κρύβεται ο γνωστός Ντένης (Ιορδάνης) Κωστέκογλου, πρώην καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, της ΑΕΛ και του Απόλλωνα, ο οποίος οδηγήθηκε για διάφορες υποθέσεις ενώπιον Δικαστηρίου, ωστόσο βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Image

Εναντίον του Κωστέκογλου, 46 ετών, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται από τις Αρχές, καθώς φέρεται ως εγκέφαλος της κομπίνας που στήθηκε σε βάρος δύο προσώπων, στους οποίους έταζαν δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού και τους απέσπασαν χιλιάδες ευρώ.

Για την υπόθεση, έχουν συλληφθεί άλλα δύο 63χρονοι, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση, εναντίον των οποίων διερευνώνται υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν δυο καταγγελίες στο ΤΑΕ Λεμεσού, από πολίτες που φέρεται να εξαπατήθηκαν, την περίοδο Σεπτεμβρίου 2018 – Μαΐου 2019, στην προσπάθεια τους να λάβουν δάνειο από τραπεζικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, 49χρονος κατήγγειλε πως ο συλληφθείς και ο Κωστέκογλου, του απέσπασαν χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να αναλάβουν τη δημιουργία εταιρείας για να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, από τράπεζα του εξωτερικού.

Την ίδια μέρα, 46χρονος προχώρησε σε καταγγελία αναφέροντας πως οι δυο 63χρονου που τελούν υπό κράτηση, του απέσπασαν 50 χιλιάδες ευρώ με σκοπό να δημιουργήσουν εταιρεία στην οποίαν θα εξασφάλιζε δάνειο 30 εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζα του εξωτερικού.

Όταν ο παραπονούμενος μετέβη σε συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας του εξωτερικού για να παραλάβει το δάνειο, ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.

Πλούσιο το παρελθόν του Κωστέκογλου
Ο γνωστός καλαθοσφαιριστής, δεν είναι πρώτη φορά που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης καθώς τον Φεβρουάριο του 2018, είχε συλληφθεί μαζί με άλλο ένα πρόσωπο, για κομπίνα που έστησαν σε βάρος 70χρονου επιχειρηματία, από τον οποίο απέσπασαν το συνολικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο υποσχέθηκαν στον επιχειρηματία αναδιάρθρωση και μείωση των δανείων του, παρουσιάζοντας του πλαστά έγγραφα και αποδείξεις άλλων τραπεζών.

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής ενεπλάκη και στην πολύκροτη υπόθεση της εξασφάλισης δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Η Αστυνομία καταζητεί τον Ιορδάνη Κωστέκογλου, 46 ετών κάτοικος Λεμεσού, φωτογραφία του οποίου δημοσιεύεται, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2018 και Μαΐου, 2019 στη Λεμεσό.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του πιο πάνω προσώπου, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού στο τηλ. 25-805174 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

reporter.com.cy