ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΙΜΑΚΛΙΟΥ: Θα συνεχίσει από’κει που σταμάτησε το… ελβετικό ρολόι του Τσαγγαρίδη;

0

Μπορεί το ακόμη το τοπίο να μην έχει ξεκαθαρίσει αφού οι ομάδες χτίζονται και το πάρε-δώσε στο μεταγραφικό παζάρι συνεχίζεται οι πρώτες όμως ενδείξεις για τη νέα σεζόν στη Β1 προδικάζουν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων.

Η παραδοσιακή δύναμη που ακούει στο όνομα Αχιλλέας Καιμακλίου προσπάθησε να διατηρήσει τον περσινό κορμό του αφού η αρμάδα του Μιχάλη Τσαγγαρίδη δούλευε σαν ελβετικό ρολόι. Η αύξηση των Κυπρίων όμως στην Α’ Κατηγορία επέφερε το πλήγμα της αποχώρησης του Κωνσταντίνου Πηλακούτα που μαζί με την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Σοφοκλή Κωνσταντινίδη αφαιρούν δύο πολύ σημαντικά γρανάζια από το back court των Πολεμιστών. Να θυμίσουμε ότι μεσούσης της περσινής σεζόν οι Καιμακλιώτες είχαν ‘χάσει’ και τον Κυριακίδη που συνεχίζει με τα χρώματα της ΕΘΑ.
Ο κάπτεν Πάντζιαρος, ο Ελλαδίτης Γ. Σολδάτος και ο ‘Μαθουσάλας‘ Σοφοκλής Σοφοκλέους -που ίσως να απεικονίζεται και σε μαυρόασπρες φωτογραφίες στο οίκημα του Αχιλλέα- θα αποτελέσουν τους τρεις σωματοφύλακες του κόουτς Τσαγγαρίδη σε πρώτο πλάνο, ενώ στις θέσεις 3 και 4 αναμένεται να έχουν τη μερίδα του λέοντος ο μπόμπερ Δημήτρης Γαβριήλ και ο φόργουορντ Γιάννης Αγρότης.
Από εκεί και πέρα ο κόουτς Τσάγγα καλείται να βρει άλλους 3 τουλάχιστον καλαθοσφαιριστές που θα δώσουν ποιοτικά λεπτά και να δημιουργήσει εκ νέου ένα σύνολο που θα βασίζεται αποκλειστικά στη δική του φιλοσοφία. Ποια είναι αυτή; Άμυνα μέχρι να βγει ο ήλιος, πίεση στο μισό -ή και όλο το γήπεδο-, εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό ενώ στην επίθεση τη μπαγκέτα θα μοιράζονται Πάντζιαρος και Σολδάτος με τον Σοφοκλέους να λειτουργεί σαν play maker από το ζωγραφιστό.
Όπως πληροφορούμαστε η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει με τον Μιχάλη Τσαγγαρίδη να βγάζει το λάδι στους καλαθοσφαιριστές του. Οι προπονήσεις μοιάζουν σκληρές και επίπονες όμως οι ομάδες χτίζονται στην προετοιμασία και ο κόουτς με την περσινή του παρουσία έχει κερδίσει άπαντες στο Καιμακλί απολαμβάνοντας τον καθολικό σεβασμό και εμπιστοσύνη παικτών και διοίκησης.