Η Βοστώνη θα πρέπει να περιμένει – Οι Ουόριορς θα είναι οι επόμενοι πρωταθλητές

0

Ο Νεοκλής Θεοχαρίδης γράφει για τη «μονομαχία» των τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα στους Σέλτικς και των Ουόριορς και εξηγεί γιατί θεωρεί πως η σειρά θα εξελιχθεί εύκολα.

Image

Ακούω τους αναλυτές στα διάφορα social media του NBA και τους followers του CB. Οι απόψεις διίστανται, μερικοί λένε Μπόστον σε 7 παιχνίδια και άλλοι λένε Ουόριορς σε 7 παιχνίδια.

Ρε παιδιά, μόνο εγώ βλέπω τους Ουόριορς να το παίρνουν εύκολα; Και όταν λέω εύκολα εννοώ 4-0 ή 4-1;
Οι τελικοί του ΝΒΑ είναι «once in a lifetime experience» για τους περισσότερους παίκτες.

Ειδικά για τους παίκτες του Μπόστον είναι η πρώτη τους φορά σε τελικούς. «Σκοτώθηκαν» να περάσουν δύο σειρές σε επτά παιχνίδια και τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την ομάδα που τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν έξι φορές στους τελικούς.

Έχουν να αντιμετωπίσουν έναν προπονητή ο οποίος κέρδισε πέντε πρωταθλήματα σαν παίκτης και τρία ως προπονητής. Μία ομάδα με τον Κλέι στη σύνθεσή της έχει πάει σε τελικούς έξι φορές σε έξι χρονιές και το κατέκτησε τις τρεις.

Θα μου πείτε ο Κλέι δεν είναι ο ίδιος… Ναι, συμφωνώ, αλλά η εμπειρία του στο παρκέ και στα αποδυτήρια δημιουργεί προβάδισμα για τον… Warriors organization.

Άρα όταν βλέπω τα παιδάκια της Βοστώνης να μεγαλώνουν και να πηγαίνουν σε τελικούς σίγουρα χαίρομαι για αυτούς. Αλλά ως εδώ νομίζω για φέτος. Έπιασαν το ταβάνι τους.

Οι Μπόστον είναι η ομάδα του μέλλοντος αλλά θα πρέπει να περάσουν από τη Δυναστεία των Ουόριορς οι οποίοι ματσάρουν καλά με τους Σέλτικς.

Πολλοί αναλυτές μιλάνε για την άμυνα της Βοστώνης λες και ξεχνούν με ποιους παίζουν.

Να σας θυμίσω ότι παίζουν με τους Splash Brothers, παίζουν εναντίον του καλύτερου αμυντικού του NBA, του Γκιρν, παίζουν εναντίον του all star και νούμερο 1 draft pick Γουίγκινς και έρχεται από πίσω ο γιος του «glove», Γκάρι Πέιτον Jr. Nα μην ξεχάσω και τον Τζόρνταν Πουλ, που πολλές φορές παίζει καλύτερα από τον Στεφ με το δεύτερο unit. Μπιέιλιτσα και Πόρτερ είναι πιο ουσιαστικοί από τους αντιπάλους για το ρόλο που έχουν στην ομάδα.

Ναι οι Μπόστον έχουν τον ενθουσιασμό, έχουν τη θέληση αλλά νομίζω πως οι Ουόριορςθα τους προσγειώσουν ανώμαλα. Δεν πιστεύω ότι ο Σμαρτ μπορεί να περιορίσει τον Στεφ. Δεν πιστεύω ότι οι ρολίστες τη Βοστώνηςί θα καταφέρουν κάτι εναντίον στους ρολίστες των Ουόριορς. Άντε ένα παιχνίδι maximum. Γι’ αυτό λοιπόν βλέπω 4-0 ή 4-1.

Αν δεν βγω σωστός δεν πειράζει, δεν θα είναι η πρώτη φορά.

#CBEVERYWHERE