Χειμερινό-ΑΝΑΛΥΣΗ/ ΟΛΑ τα ΦΩΤΑ σε 2 ματς – Ποιοι κρίνουν ζευγάρια και κατάταξη

0

Με τα νέα βαθμολογικά δεδομένα, δύο είναι οι αναμετρήσεις που θα καθορίσουν τις τελικές θέσεις των ομάδων και κατ’επέκταση τα ζευγάρια της επόμενης φάσης.

Image

Αυτό λοιπόν που μένει στον αέρα, είναι οι θέσεις 1, 2 και 3 καθώς και οι θέσεις 9, 10 και 11.

Γροθιά Κερύνειας Vs EUC Alumni Warriors BC

Γροθιά και EUC για πρωτιά, 2ο ή 3ο το CB

Για τα σενάρια της κορυφής, από τις 3 ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες 3 θέσεις, μόνο οι 2 διεκδικούν την πρωτιά. Η κατάσταση έχει απλοποιηθεί ιδιαίτερα αφού οι EUC Alumni Warriors για να τερματίσουν 1οι χρειάζονται είτε απλή νίκη επί της Γροθιάς-Κερύνειας και παράλληλα ήττα του Cyprusbasket (έτσι ώστε σε ισοβαθμία Warriors-Γροθιάς να υπερτερούν) είτε νίκη με 9+ πόντους για να καλύψουν τη διαφορά σε τριπλή ισοβαθμία. Στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας, νίκη των EUC με 1 πόντο ισοδυναμεί με ήττα (αφού τερματίζουν πάλι 3οι) ενώ νίκη με 2 έως 8 πόντους τους φέρνει στην 2η θέση. Η Γροθιά είναι 1η με νίκη επί EUC ή ήττα μέχρι 8 πόντους (νοουμένου ότι κερδίσει το CB). Όλα τα βλέμματα στο Γροθιά Κερύνειας Vs EUC Alumni Warriors BC (Πέμπτη 2/2 – 21:30 – Κοινοτικό Αγ. Δομετίου).

ΚΕΠ/Δικέφαλος Γερίου Vs Nicosia Wizards

Θέσεις 9-11: Σφαγή ΚΕΠ-Wizards στο Γέρι, με το αυτί στο ραφιοφωνάκι οι Bucks1931

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη στις θέσεις 9-11. Η ΕΑΚ και η FSB έχουν κλειδώσει τις θέσεθς 7 και 8 ενώ το UNIc είναι σίγουρα 12ο. Οι Bucks1931 έχουν 4 νίκες όμως έχουν ολοκληρώσει τους αγώνες τους ενώ στα σενάρια ισοβαθμίας υστερούν από Δικέφαλο και Μάγους αφού έχασαν και από τους δύο. Η ΚΕΠ του Δημήτρη Βαρζακάκου με νίκη μένει στην 9η θέση ενώ αυτό το σενάριο στέλνει τους Λακαταμίτες στην 11η. Αυτό διότι οι Wizards έχουν 3 νίκες έναντι 4 των Bucks (και ΚΕΠ). Αν η ομάδα του Χάρη Παπαηρακλέους αποδράσει από το παγωμένο Γέρι με το διπλό θα μείνει αυτή στην 9η θέση και στην ισοβαθμία ΚΕΠ&Bucks οι Γεριώτες θα είναι 10οι με τα Ελάφια να πέφτουν στην 11η θέση. Όπως έχει διαμορφωθεί λοιπόν η βαθμολογία, ο νικητής του ντέρμπι στο Γέρι (9ος) θα βρει στο διάβα του την FSB του Πίτζι. Αν κερδίσει η ΚΕΠ, πάει με τον Πίτζι, η ΕΑΚ με Bucks και οι NBA Friends με Wizards. Αν κερδίσουν οι Wizards, πάνε αυτομάτως με Πίτζι, η ΚΕΠ πάει με ΕΑΚ και οι Bucks με NBA Friends.