Απίστευτο ρεκόρ τηλεθέασης στο Mundobasket 2023

0

Τo Παγκόσμιο Κύππελο της FIBA σημείωσε απίστευτα ρεκόρ τηλεθέασης και σε σύγκριση με την διοργάνωση του 2019 οι αριθμοί που καταγράφηκαν είναι τριπλάσιοι.

Image

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA ​​2023 ήταν το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο γεγονός στην ιστορία της διοργάνωσης, γεγονός που αποδεικνύεται και από την επιθυμία να παρακολουθήσει τους αγώνες. Για πρώτη φορά στην ιστορία οι διοργανώτριες χώρες ήταν τρεις (Φιλιππίνες, Ινδονησία, Ιαπωνία) και τα επίπεδα τηλεθέασης σε όλο το φάσμα των ψηφιακών, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των εκπομπών και της συμμετοχής ήταν άνευ προηγουμένου.

Όπως, λοιπόν, έγινε γνωστό περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι προσπάθησαν να παρακολουθήσουν το τουρνουά, με τις προβολές σε όλα τα μέσα και τις πλατφόρμες να ξεπερνούν τα 480 εκατομμύρια, αριθμό υπετριπλάσιο από την διοργάνωση του 2019. Όσον αφορά τις προβολές βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώθηκε απίστευτη άνοδος των επίπεδων τηλεθέασής, με τον αριθμό να είναι τετραπλάσιος από το 2019.

Επιπλέον, οι λογαριασμοί της FIBA αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης με 4,5 εκατομμύρια νέους θαυμαστές, ενώ η εφαρμογή για τα κινητά, η οποία ήταν διαθέσιμη σε 7 γλώσσες, έφτασε στο ορόσημο του ενός εκατομμυρίου λήψεων. Όπως υπολογίστηκε τον τελικό παρακολουθήσαν ζωντανά περισσότεροι από 35 εκατομμύρια άνθρωποι.

«Είμαστε πολύ περήφανοι και εξαιρετικά ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι αυτό ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA ​​με τις περισσότερα επίπεδα τηλεθέασης που έγινα ποτέ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής.