«Με πειθαρχία στο πλάνο, θα ξανακερδίσουμε εμπιστοσύνη και αποτελέσματα»

0

Σοβαρός, σωστός και πετυχημένος στο κλάδο του, ο Μάριος Αγαπίου βρίσκεται εδώ και μια διετία στο Διοικητικό Συμβούλιο μας, ως αναπληρωτής πρόεδρος της ομάδας, ανταποκρινόμενος στα δύσκολα και έχοντας ως μεγάλο στόχο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου να δημιουργήσουν ξανά ένα μπασκετικό Απόλλωνα ισάξιο της ιστορίας του. Εγχείρημα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο αφού η μεθοδικότητα, η υπομονή και η συνέπεια τόσο του Μάριου, όσο και όλων όσων στελεχώνουν την διοικητική ομάδα δείχνουν το δρόμο για καλύτερες μέρες.    


Ποιος είναι ο Μάριος Αγαπίου;

«Είμαι πατέρας και επιχειρηματίας στον χώρο της υγείας με σπουδές στην κλινική Βιοχημεία και Ανοσολογία, με νοοτροπία υψηλής απόδοσης, διοικώντας ένα από τους μεγαλύτερους ομίλους στον χώρο των εργαστήριων, την Διαγνωστική Λεμεσού και συμμετέχω στα Board of Directors για τις θυγατρικές μας όπως το C&A Biomedical Labs και Omicron Plus Labs. Πιστεύω στις δομές, στα μετρήσιμα αποτελέσματα και στη μακροπρόθεσμη αξία. Αυτές οι αρχές μεταφέρονται αυτούσιες και στο μπάσκετ του Απόλλωνα: ξεκάθαρο πλάνο, δείκτες προόδου και συνέπεια στην εκτέλεση».

Ποια ήταν στιγμή σε σημάδεψε περισσότερο ως υποστηρικτής του Απόλλωνα; Υπάρχει κάποιο παιχνίδι που πάντα βρίσκεται πιο ψηλά στη μνήμη σου;

«Οι στιγμές που με σημάδεψαν είναι εκείνες που επιβεβαιώνουν ότι η πρόοδος έρχεται από τη διαδικασία—σκληρή δουλειά, πειθαρχία, σωστές αποφάσεις στις δύσκολες μέρες. Αυτές οι εμπειρίες μού υπενθυμίζουν ότι οι τίτλοι είναι αποτέλεσμα συστήματος, όχι τύχης».

Τα τελευταία χρόνια σε βλέπουμε να έχεις εμπλακεί στα του καλαθοσφαιρικού Απόλλωνα; Τι σε ώθησε να το πράξεις;

«Το κάλεσμα από των φίλο μου Αντίγονο αλλά και το χρέος να επιστρέψω στην κοινότητα που με έφτιαξε και η πίστη ότι το μπάσκετ του Απόλλωνα μπορεί να ξαναγίνει σημείο αναφοράς. Φέρνουμε οργάνωση, μετρήσιμους στόχους και καθημερινή βελτίωση».

Κεφάλαιο Αντίγονος Θεοδώρου. Για δεκαετίες δίπλα σε πολλά τμήματα του Σωματείου. Θα θέλαμε να μας πεις για αυτό τον άνθρωπο που είναι κατά γενική ομολογία από τους πιο πιστούς «κυανολεύκους» υποστηρικτές…

«Ο Αντίγονος είναι υπόδειγμα αφοσίωσης και ήθους. Από τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανό το πνεύμα του Σωματείου μακριά από τα φώτα. Τον σέβομαι απεριόριστα, γιατί πρώτα προσφέρει και μετά μιλά».

Ο καλαθοσφαιρικός Απόλλωνας θεωρείτε το πιο πονεμένο τμήμα του Σωματείου μας. Ποιους στόχους έχετε θέσει για αυτό το τμήμα;

«Πρώτα σταθερότητα: διοικητική, οικονομική, αγωνιστική.

Μετά δομή: σωστό recruiting, ανάπτυξη ακαδημιών, επιστημονική υποστήριξη και κουλτούρα καθημερινής βελτίωσης.

Αγωνιστικά: να ξαναγίνουμε μόνιμοι στα playoffs, να διεκδικούμε κύπελλο/ευρωπαϊκό εισιτήριο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν. Όλα με πλάνο, όχι με πυροτεχνήματα».

Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς παρότι στο ρόστερ υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες. Πως βλέπεις την μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας;

«Δεν κρυβόμαστε: το ξεκίνημα ήταν κάτω από τις προσδοκίες. Βλέπω όμως πρόοδο στη χημεία, στην άμυνα και στις κρίσιμες κατοχές. Ευθύνη όλων μας είναι να μετατρέψουμε την ποιότητα σε συνέπεια. Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά».

Ποιο είναι το όνειρο σου σαν διοικητικό στέλεχος αυτής την ομάδας; Ο κόσμος θέλει κάποια διάκριση για να πιστέψει ξανά. Μπορείτε να το πράξετε με την πάροδο του χρόνου;

«Όραμά μου είναι ένας Απόλλωνας αυτοδύναμος, με ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα και διαφανή χρήση κάθε ευρώ. Η διάκριση έρχεται όταν οι δομές προηγούνται του αποτελέσματος. Με πειθαρχία στο πλάνο, θα ξανακερδίσουμε εμπιστοσύνη και αποτελέσματα».

Καταληκτικά ένα μήνυμα προς το φίλαθλο κοινό της ομάδας;

«Ξέρω ότι υπήρξαν παλιές καταστάσεις και αιτίες αποστασιοποίησης. Τις σεβόμαστε. Όμως σήμερα χτίζουμε από τη βάση: διαφάνεια, λογοδοσία, ασφάλεια στο γήπεδο, ουσιαστικός διάλογος.

Η θέση σας είναι μέσα  και όχι απ’ έξω. Σας καλώ προσωπικά να επιστρέψετε για το καλό του Απόλλωνα: Ελάτε να διαφωνήσουμε εντός της οικογένειας και να συμφωνήσουμε στον στόχο: να ξαναστήσουμε το σπίτι μας δυνατό και γεμάτο. Όλοι μαζί γράφουμε την επόμενη σελίδα του Απόλλωνα».