Η Basketball Champions League ανακοίνωσε επίσημα ότι τα προκριματικά της διοργάνωσης για τη σεζόν 2026-27 θα φιλοξενηθούν και φέτος στο Samokov της Βουλγαρίας, με τους αγώνες να διεξάγονται από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Το Samokov θα αποτελέσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, φιλοξενώντας τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τα τελευταία εισιτήρια για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της FIBA.
Το ενδιαφέρον για την Κύπρο είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς η Πετρολίνα ΑΕΚ Λάρνακας θα δώσει τη δική της μάχη στα προκριματικά, με στόχο να εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους του Basketball Champions League.
Η ομάδα της Λάρνακας θα αντιμετωπίσει στον πρώτο της αγώνα τη CSM CSU Oradea από τη Ρουμανία. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα βρει απέναντί της τον νικητή του ζευγαριού Fribourg Olympic (Ελβετία) – BC Batumi 2010 (Γεωργία), ενώ για να φτάσει στους ομίλους θα πρέπει να κατακτήσει ολόκληρο το προκριματικό τουρνουά.
Η αποστολή μόνο εύκολη δεν είναι, όμως η ΑΕΚ έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να ανταγωνιστεί ομάδες υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου και θα ταξιδέψει στη Βουλγαρία με μοναδικό στόχο την πρόκριση.
Το Cyprus Basket θα βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια της κυπριακής πρωταθλήτριας, μεταφέροντας όλες τις εξελίξεις, το παρασκήνιο και την πλήρη κάλυψη από τα προκριματικά του Basketball Champions League.






