Ο Αντρέα Τρινκιέρι στάθηκε στον χαρακτήρα που έδειξε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό
Στην αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του στάθηκε ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά τη σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Ο προπονητής του «δικεφάλου» αναφέρθηκε στην ένταση και την αποφασιστικότητα που έδειξε η ομάδα του, επισημαίνοντας παράλληλα πως το αποτέλεσμα δεν πρέπει να οδηγήσει σε υπερβολικούς ενθουσιασμούς, δεδομένου ότι η σεζόν βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της βήματα.
Ο Ιταλός τεχνικός ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, την παρουσία του ΠΑΟΚ στα ριμπάουντ και την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ωστόσο, εκείνο που φαίνεται να τον ικανοποίησε περισσότερο ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες του αντέδρασαν κάθε φορά που υπέπεσαν σε λάθος, στοιχείο που θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.
Αναλυτικά όσα είπε ο Τρινκιέρι
«Είναι Σεπτέμβριος, επομένως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και μάλιστα απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είμαι φυσικά χαρούμενος για το αποτέλεσμα, γιατί η νίκη είναι νίκη και την παίρνω. Δεν πρέπει ποτέ να είσαι επιλεκτικός με μία νίκη.
Τους κερδίσαμε στα ριμπάουντ, είχαμε περισσότερες ασίστ, παίξαμε με μεγάλη ενέργεια και πάθος. Κάναμε κάποια πολύ σοβαρά λάθη στα τελευταία λεπτά και αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει να παρέμβω για να βελτιωθούμε.
Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει νωρίτερα και πιο εύκολα. Κάναμε τη ζωή μας δύσκολη, όμως ποτέ δεν χάσαμε την πίστη και το πάθος μας. Αυτός είναι και ο λόγος που πήραμε τη νίκη. Και σε λιγότερο από 24 ώρες μάς περιμένει η άλλη μεγάλη ομάδα της Αθήνας».
Για το τι σημαίνει η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, τόνισε:
«Κρατάμε τη νίκη. Είναι ένα ακόμη παιχνίδι. Αύριο θα παίξουμε και δεν ξέρω πόση ενέργεια θα έχουμε. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ξόδεψε το ένα δέκατο της δικής μας ενέργειας.






