29 χρόνια πριν, το Παλέ μετατράπηκε σε… ρινγκ από τον Γκάλη και τον Πρέλεβιτς! (pics & vids)

0

8 Μαΐου 1991, ο Άρης κερδίζει τον ΠΑΟΚ, σε αγώνα-θρίλερ με 81-80, κατακτά το έβδομο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αλλά το παιχνίδι μένει στην ιστορία, για όσα έγιναν μετά το τέλος του. Τότε που οι δύο σπουδαίοι της εποχής, Νίκος Γκάλης και Μπάνε Πρέλεβιτς, πιάστηκαν στα χέρια και άρχισαν τις… μπουνιές!

Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να είναι ο πρωταγωνιστής εκείνου του τίτλου για τον Άρη, τα πανηγύρια για τη μεγάλη νίκη, επισκιάστηκαν από το επεισόδιο του Νίκου Γκάλη με τον Μπάνε Πρέλεβιτς.

Το παιχνίδι έχει τελειώσει, ο Άρης έχει καταφέρει να κερδίσει με εκπληκτικό τρόπο και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και με το αίμα να… βράζει από την ήττα και την απώλεια του τίτλου, ο σταρ του ΠΑΟΚ «ορμάει» στον σταρ του Άρη.

Η ένταση είναι τεράστια και μάλιστα, για λίγα δευτερόλεπτα, οι δυο τους έχουν πιαστεί στα χέρια, ανταλλάσσουν γροθιές και χρειάστηκε… δυναμική παρέμβαση, συμπαικτών, αντιπάλων, ανθρώπων των ομάδων και αστυνομικών για να τους χωρίσουν!

Αυτό που έλεγαν τότε οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ήταν ότι μετά το τέλος του αγώνα, ο Γκάλης έκανε μία άσεμνη χειρονομία προς τον πάγκο, κάτι που σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, είχαν κάνει κι άλλοι παίκτες του Άρη, σε προηγούμενα παιχνίδια! Επίσης, λεγόταν ότι ο Γκάλης τότε, με τη λήξη εκείνου του αγώνα, απευθύνθηκε κυρίως προς τον Πρέλεβιτς, ο οποίος αντέδρασε στη συνέχεια με αυτόν τον τρόπο.

Η άλλη εκδοχή του επεισοδίου, έλεγε πως με τη λήξη του αγώνα, ο προσωπικός γυμναστής και κουμπάρος του «Γκάνγκστερ», Γιώργος Ραμπότας, χτύπησε στην πλάτη τον Πρέλεβιτς, ο οποίος γύρισε να δει ποιος το έκανε, είδε μπροστά του τον Γκάλη και άρχισε τις… μπουνιές!

Διαβάστε περισσότερα, δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο sdna