35 εκατ. ευρώ αποτίμησε η Deloitte την αξία των μετοχών κάθε ομάδας της Euroleague!

0

Η Γενική Συνέλευση της Euroleague «έκρυβε» για άλλη μια φορά πολλές ειδήσεις, όπως το θέμα που αποκάλυψε το «Slam Dunk» και αφορούσε τον τρόπο με τον οποίον η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έλαβε την wild card. Ωστόσο, το παραπάνω ζήτημα δεν ήταν η μοναδική… καυτή εξέλιξη.

Βλέπετε, για πρώτη φορά, έγινε μία πολύ ξεκάθαρη αποτίμηση της αξίας των μετοχών κάθε ομάδας, που απαρτίζει το ΔΣ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, λοιπόν, ο Μπερτομέου προσπάθησε να εξηγήσει στις ομάδες ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος από το 2015 και έπειτα, όταν άλλαξε το format της λίγκας και μπήκαν οι 11 σύλλογοι ως μέτοχοι. Πράγματι, οι αριθμοί δείχνουν ότι τα λόγια του είχαν βάση σε ό,τι αφορά τα οικονομικά δεδομένα.

«Το 2015, όταν ξεκίνησε η διοργάνωση με την νέα της μορφή, η αποτίμηση της συνολικής αξίας που είχαμε πάρει ήταν 276 εκατομμύρια ευρώ», τους είπε. Αυτό το ποσό αφορούσε την αξία των μετοχών (11 σύλλογοι), που υπέγραψαν το καταστατικό πριν από έξι χρόνια.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως η Deloitte έκανε μία νέα αποτίμηση και το «enterprise value» της λίγκας είναι πια 518 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο. Το προϊόν έχει γίνει ακόμα καλύτερο, μετά τις μεγάλες επενδύσεις των ομάδων και ως αποτέλεσμα έχει φέρει και άνοδο της αξίας των μετοχών. Παρότι τα έσοδα δεν ήταν αυτά που θα έπρεπε, με βάση την λάμψη των ομάδων και των αθλητών, η γνωστή εταιρία πιστοποιεί πως η αξία των μετοχών έχει κάνει limit up.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ