70 άτομα στο «Κίτιον»!

464

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει στο cyprusbasket για την απογοητευτική – αποκρουστική εικόνα στις εξέδρες του ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ-Κεραυνού

Όταν ξεκίνησε η συζήτηση με τον Νεοκλή για να αρχίσει μια συνεργασία που θα αφορά το Κυπριακό μπάσκετ η πρώτη ατάκα που ήχησε στ’ αυτιά μου ήταν «δεν ασχολείται κανείς κάτι πρέπει να κάνουμε». Δεν ήξερα αν αυτό ήταν μια υπερβολή της στιγμής, ωστόσο, η παρουσία των ομάδων της Ευρωλίγκας στο τουρνουά του Νεόφυτου Χανδριώτη και η απουσία των τοπικών φορέων από αυτό σε βάζουν στις πρώτες σκέψεις. Η λογική λέει, λοιπόν, να περιμένεις να δεις τα πρώτα δείγματα τους Πρωταθλήματος για να ξεκινήσεις να διαμορφώνεις άποψη.

Προσωπικά, παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Κεραυνό. Ξέρετε ποια είναι η εικόνα που έμεινε χαραγμένη ως αποτύπωμα της κατάστασης εκεί; Οι εξέδρες στο «Κίτιον». 70 άνθρωποι; 70; Είναι δυνατόν; Και δεν αλλάζει κάτι; Και είναι όλοι στις θέσεις τους; Πώς να …προχωρήσει ένα προϊόν όταν τα ντέρμπι μοιάζουν να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Μήπως θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος προσέγγισης – προσέλκυσης του κόσμου, των παιδιών, των νέων.

Κανείς δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση ουτοπικά αλλά η εικόνα εγκατάλειψης στο κυπριακό πρωτάθλημα κάνει μπαμ. Και είναι πραγματικά αποκρουστική και απογοητευτική. Τι ν’ αναλύσεις για το προϊόν; Για να το διαβάσει και ν’ ασχοληθεί ποιος; Το θέμα με την Κάρτα Φιλάθλου δεν νομίζω πως αποτελεί το βασικό θέμα της απουσίας του κόσμου, ίσως να είναι η βασική δικαιολογία. Ας έρχονταν μαθητές και νέοι αθλητές. Ας φρόντιζε κάποιος να γεμίσει με παιδάκια μια εξέδρα. Δεν είναι εικόνα αυτή.

Αγωνιστικά, ο Κεραυνός είχε πολλές περισσότερες λύσεις απέναντι σε μια ομάδα που δεν επέδειξε υπομονή και επέμεινε να επιτίθεται μ’ έναν τρόπο που δεν την έβγαινε. Πάρα πολλά άστοχα σουτ (5/31 τρ.) που προήλθαν είτε στην πρώτη πάσα, είτε μετά το πρώτο σκριν που έδινε ο Βερεμένκο. Ο Βινάλες θα μπορούσε να έχει «μπει» περισσότερο στο ματς ενώ Σιζόπουλος – Κούνας επιχείρησαν να αντιδράσουν στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά ήταν ηλίου φαεινότερο πως δεν έφτανε αυτό. Από την άλλη, οι «Στροβολιώτες» βρήκαν πολλούς πρωταγωνιστές κατά τη διάρκεια του ματς. Ο Χάγκινς ήταν ο άνθρωπος «κλειδί» στο ξέσπασμα της δεύτερης περιόδου και ο Γουίλις κύριος εκφραστής αυτής. Το τελικό …χτύπημα στον αντίπαλο το έδωσε ο ποιοτικός Αμπουκάρ που έκανε τη διαφορά την ώρα που η ΑΕΚ προσπαθούσε να το μαζέψει.

Εν κατακλείδι, είδαμε έναν Κεραυνό πιο σίγουρο πάνω στο παρκέ απέναντι σε μια ΑΕΚ που μονοδιάστατα επιχειρούσε να μείνει στη διεκδίκηση του ματς. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, ωστόσο, είναι πως ακόμη βρισκόμαστε στη δεύτερη αγωνιστική και οι ομάδες είναι ανέτοιμες. Το πρώτο δείγμα πάντως δείχνει πως ο Κεραυνός είναι ένα κλικ μπροστά.

ΥΓ: Ο κόσμος πρέπει ν΄αγαπήσει ξανά το κυπριακό μπάσκετ και οι φορείς να βρουν τρόπο να τον προσελκύσουν. Είναι πραγματικά άσχημη η εικόνα στο «Κίτιον».

ΥΓ2: Ο Χάγκινς βοήθησε σε πολλά σημεία να δούμε ένα ματς μεγαλύτερων ταχυτήτων.