Ά´ ΑΝΔΡΩΝ: Οι ‘ελεύθεροι σκοπευτές‘ του ΑΠΟΠ εκτέλεσαν την ΕΘΑ! – Ξύπνησαν αργά οι κιτρινόμαυροι

0

Ένας καταπληκτικός ΑΠΟΠ πέρασε σαν σίφουνας από το Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία επικρατώντας της ΕΘΑ με 73-82. Η ομάδα του Μάρκου Ασωνίτη ‘εκτέλεσε’ τους Εγκωμίτες από τα 6.75 έχοντας σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή τους Τρέστιν, Ουάσινγκτον, Πίνγκραμ και Άθω Δημητρίου φτάνοντας έτσι στο 2ο φετινό ροζ φύλλο αγώνα.

Blue Island
 

Από την άλλη η ομάδα του Ελ Χατζ παρουσιάστηκε αγνώριστη και στις 2 πλευρές του παρκέ με την πρώτη ‘πληγή’ να προέρχεται προφανώς από την περιφερειακή άμυνα ενώ και στην επίθεση πέραν ίσως του Γιούινγκ (κσι του Ροδοσθένους που ήταν συγκλονιστικός στην προσπάθεια για το comeback) δεν πήρε τα αναμενόμενα από τους καλαθοσφαιριστές του με ιδιαίτερη μνεία στον Τρέβορ Μάνουελ που ήταν απόψε αποκαρδιωτικός. Οι κιτρινόμαυροι επιχείρησαν την υστάτη τη μεγάλη ανατροπή μειώνοντας μέχρι τους -4 (73-77) όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια επική ανατροπή.

Οι φιλοξενούμενοι του ΑΠΟΠ παρά την απουσία του Ιωάννη Πασιαλή μπήκαν πολύ πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ και έχτισαν πολύ νωρίς μία διψήφια διαφορά ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο στο +10 (18-28).

Άπαντες περίμεναν την αντίδραση της ομάδας της Έγκωμης αφού ενδεχομένως και η απουσία του Ιωάννη Πασιαλή να ‘έκανε την εμφάνιση της‘ -όντας ένας από τους Κύπριους που παίρνουν μεγάλο κομμάτι χρόνου συμμετοχής από τον Ασωνίτη- όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Ή μάλλον ήρθε, όμως αργά με τους παίκτες του Χάτζ να ροκανίζουν τη διαφορά μέχρι και το -4, με τους Γιούινγκ και Ροδοσθένους όμως οι Πάφιοι δεν ήταν διαθετειμένοι ν’αφήσουν το ροζ φύλλο να γλιστρήσει από τα χέρια τους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-28, 32-49, 50-67, 73-82

ΕΘΑ (Χάντι Ελχάτζ)

Γιούινγκ 16, Χειμώνας 10 (1), ΜακΝιλ 16 (2), Ιγκνατόφσκι 2, Μάνουελ 5, Κ. Ορφανός 3 (1), Κυριακίδης 7 (1), Ροδοσθένους 14 (4), Κάσινος, Γιάγκου, Λουκά, Ορφανός

ΑΠΟΠ (Μάρκος Ασωνίτης)

Ουάσινγκτον 15 (4), Κωστής 3 (1), Δημητρίου 16 (2), Τριστίν 17 (4), Πίγκραμ 27 (4), Σταύρου 2, Πορφυρίδης 2, Γρίβας, Πολεμίτης

Star Balm