Ά´ Κατηγορία: Τι δείχνουν οι κινήσεις των ομάδων μέχρι στιγμής

0

Από τις μεταγραφές, την προετοιμασία και τα φιλικά δεν κέρδισε ποτέ κανένας τίποτα.

Αυτό που όμως μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε, σκιαγραφώντας τις προσθαφαιρέσεις των ομάδων της ΟΠΑΠ Basket League είναι πως την χρονιά που μας έρχεται θα παρακολουθήσουμε καλύτερο μπάσκετ.

Από τους καλαθοσφαιριστές που έχουν ήδη συμφωνήσει με ομάδες μας στην Basket League η ποιότητα του πρωταθλήματος φαίνεται ν’ανεβαίνει -στα χαρτιά- αφού ιδιαίτερα προσεγμένες και σημαντικές κινήσεις έγιναν σε ομάδες όλων των στρωμάτων και διαβαθμίσεων.

Παίκτες με εμπειρία και παραστάσεις από μεγαλύτερα και πιο αναπτυγμένα πρωταθλήματα, με καλύτερο παλμαρέ (επιγραμματικά ν’αναφέρουμε κινήσεις τύπου Χριστοδούλου, Κρουμπάλι, Ότρει), ή ακόμα και καλαθοσφαιριστών που έδειξαν να ξεχωρίζουν με την περσινή τους παρουσία στο πρωτάθλημα μας (Μπερνς, Ράιλι, Τίμποντο, Άβερετ).

Υπάρχουν επίσης κινήσεις που μπορεί να μην έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους εκτός χώρας όμως μια γρήγορη ματιά θα σας πείσει -θα μας θυμηθείτε- ότι δεν πρόκειται απλά για ένα ξένο που ήρθε να δοκιμάσει την τύχη του. Εκ πρώτης οι Τζόινερ και Άντερσον μπορούν να μπουν σε αυτήν μας τη λίστα.

Και καταληκτικά οι ομάδες δείχνουν ένα διαφορετικό προσανατολισμό στη στελέχωση του ρόστερ, γεγονός που καταδεικνύει πως θα είναι ακόμη ανταγωνιστικότερες. Το δίπολο Κεραυνού-ΑΕΚ παραμένει πολύ ισχυρό όμως από την μία ο ΑΠΟΕΛ δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή και μετά την περσινή χρονιά άπαντες έχουν πεισμώσει για το βήμα παραπάνω. Ο Απόλλωνας μπορεί πέρυσι ν’απογοήτευσε -με βάση τις προσδοκίες- όμως φέτος έχει από την αρχή τον κόουτς Γιανναρά που χτίζει μόνος του την ομάδα και θα παρουσιαστεί σαφέστατα πιο δυνατός.

Βάλτε και την περσινή «έκπληξη» της πόλης που ζει για το μπάσκετ, αφού Ζάκης και Παραλίμνι θέλουν να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν και έχετε μία βάση για ένα ακόμη πιο δυνατό μαραθώνιο.

Θα επανέλθω με την ολοκλήρωση των μεταγραφών…