Α. Σιζόπουλος: «Πρώτη φορά τόσο καλό το κλίμα στην Εθνική»

0

Στο Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο εκ των αρχηγών της Εθνικής Ανδρών, Ανδρέας Σιζόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, οι οποίοι έφεραν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρώτη θέση και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Σιζόπουλος μίλησε για την εμπειρία από την συμμετοχή στους φετινούς ΑΜΚΕ, το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους διεθνείς καλαθοσφαιριστές, τις διαφορές που συνάντησε σε σχέση με προηγούμενους ΑΜΚΕ αλλά και για το μέλλον της Εθνικής Ανδρών.

Για την συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στους φετινούς ΑΜΚΕ στο Σαν Μαρίνο:

«Πήγαμε στο Σαν Μαρίνο με την πεποίθηση πως θα κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Δεν υπήρχε κάτι άλλο για εμάς, ούτε πήγαμε για την δεύτερη θέση, πίσω από το Μαυροβούνιο, που είναι μία πολύ καλή ομάδα με αρκετά ταλέντα. Όμως αυτό που φτιάξαμε εδώ και δύο τρία χρόνια στην Εθνική Ανδρών είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Είναι το καλύτερο κλίμα που έχω ζήσει μετά από όλα αυτά τα χρόνια που είμαι μέλος της Εθνικής Κύπρου. Στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Βοήθησε πάρα πολύ. Πιστεύω πως αυτό ήταν και το κλειδί της επιτυχίας μας. Ανταποκριθήκαμε σε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με αντιπάλους που ήταν σαφώς καλύτεροι από άλλες ομάδες που είχαμε αντιμετωπίσει σε άλλους ΑΜΚΕ παλαιότερα. Εμένα είναι η τρίτη μου συμμετοχή στους ΑΜΚΕ, και ήταν η πιο δύσκολη διοργάνωση τώρα στο Σαν Μαρίνο. Γιατί συμμετείχε το Μαυροβούνιο, η Ισλανδία ανέβηκε επίπεδο ενώ είδαμε το Λουξεμβούργο και την Ανδόρρα να ανεβάζουν το επίπεδο τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα καταφέραμε γιατί η προσπάθεια ήταν συλλογική. Δεν έχει κανένα παιδί να αποδείξει τίποτα σε αυτή την ομάδα και ο κάθε ένας ασπάστηκε τον ρόλο του, και βοήθησε τα μέγιστα στο κομμάτι που του ανατέθηκε για να πάρουμε το χρυσό».

Για τις διαφορές από προηγούμενες συμμετοχές στους ΑΜΚΕ:

«Είναι καθαρά το επίπεδο, το οποίο έχει ανέβει πολύ. Δεν μπορώ να πω πως δεν ήταν καλό το κλίμα στην ομάδα και σε προηγούμενους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης ή σε άλλες Εθνικές Ομάδες, όμως πιστεύω πως φέτος πιάσαμε το μέγιστο που θα μπορούσαμε και σε απόδοση αλλά και σε κλίμα. Δεν περίμενα ότι θα είμαστε τόσο δεμένοι. Επειδή είμαστε κάποια άτομα που αγωνιζόμαστε σε διαφορετικές ομάδες, και δεν είχαμε να περάσουμε χρόνο μεταξύ μας τους προηγούμενους μήνες. Η Εθνική ήταν όμως μία γροθιά. Κανείς δεν έπαιξε για τους αριθμούς του, όλοι έπαιζαν για το καλό της Κύπρου και του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Είχαμε έρθει για ένα σκοπό, και όλοι παίξαμε για αυτόν και τον πετύχαμε».

Για την συνέχεια της Εθνικής Ανδρών:

«Η ομάδα μας έχει μπει στον σωστό δρόμο. Πιστεύω πως με την κατάλληλη βοήθεια από την Ομοσπονδία, δηλαδή να συνεχίσει αυτό που ήδη κάνει, νομίζω πως αυτή η Εθνική Ανδρών έχει μέλλον. Εάν συνεχίσουμε έτσι πιστεύω πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολύ μεγάλα πράγματα, χωρίς να θέλω να πω μεγάλα λόγια. Όμως είναι κάτι που περιμένω να το δω. Θα είναι η πρώτη φορά που τα παιχνίδια θα τα παίξουμε μέσα στην χρονιά, κάτι που εμάς στην Κύπρο θα μας βολέψει περισσότερο γιατί θα είμαστε 100% έτοιμοι από τις ομάδες μας και περιμένω με ανυπομονησία για το πώς θα αντεπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες».

Πηγή: basketball.org.cy