Α1: Πρόβλημα με τη βαθμολογία, έκτακτο ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ!

0

Ο Προμηθέας Πάτρας έθεσε ζήτημα αναφορικά με την τελική βαθμολογία της Α1 και πιο συγκεκριμένα για την ισοβαθμία Λαυρίου-Κύμης, που θα κρίνει και τον αντίπαλό του στον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Η διοίκηση της αχαϊκής ομάδας έστειλε αίτημα στη λίγκα προκειμένου να αποσαφηνιστεί αυτή η ισοβαθμία καθώς στο καταστατικό δεν αναφέρεται λεπτομερώς τι συμβαίνει σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων, που έχουν τις ίδιες νίκες και την ίδια διαφορά πόντων στα μεταξύ τους ματς.

Το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ αναφέρει τα εξής: «Σε περίπτωση που 2 ή περισσότερες ομάδες έχουν το ίδιο αριθμό νικών-ηττών, το/α παιχνίδι/α μεταξύ αυτών των 2 ή περισσοτέρων ομάδων θα καθορίζει/ουν την κατάταξη. Εάν οι 2 ή περισσότερες ομάδες έχουν το ίδιο αριθμό νικών-ηττών από τα παιχνίδια μεταξύ τους, περαιτέρω κριτήρια θα πρέπει να εφαρμόζονται με την ακόλουθη σειρά:
1) Μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια
2) Μεγαλύτερο αριθμό πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια
3) Μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας
4) Μεγαλύτερο αριθμό πόντων σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας».

Την Τρίτη 15 Μαΐου λοιπόν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να οριστεί το τελικό πρόγραμμα των αγώνων. Θυμίζουμε ότι ο Προμηθέας Πάτρας θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των playoffs το Λαύριο, που τερμάτισε στην 6η θέση της κανονικής περιόδου αφού ευνοήθηκε στην ισοβαθμία με την Κύμη. Για την ώρα δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής των πλέι οφ που ξεκινούν την Τετάρτη.

Coffee House