ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας, ο δαιμόνιος, η μηχανή του double-double και το perfect fit με Γιανναρά

0

Οι Λαρνακείς ξεκίνησαν με το 2 στα 2 κερδίζοντας τα ντέρμπι με Κεραυνό και ΑΠΟΕΛ κερδίζοντας τόσο άμεσους ανταγωνιστές, όσο και ψυχολογία και χρόνο για να δουλέψουν απρόσκοπτα.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Μπορεί τα δύο παιχνίδια να είχαν πολλές μεταβλητές και διαφορές, στυλ αντιπάλου, δυναμικότητα, έδρα αλλά και τον τρόπο που έφτασαν τελικά στη νίκη όμως μελετώντας θα δούμε πως υπάρχουν πίσω από τις εικόνες και αρκετές κοινές συνισταμένες πάνω στις οποίες χτίζεται η καινούρια ΑΕΚ.

Οι κιτρινοπράσινοι έλεγξαν πλήρως την εναέρια κυκλοφορία στα 2 ντέρμπι, με κλειδί για να πάρουν το ρυθμό στο δικό τους τέμπο το αμυντικό ριμπάουντ. 46-31 απέναντι στον Κεραυνό, 47-32 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό όμως έχει να κάνει με τη συλλογική προσήλωση στην προσπάθεια, ιδιαίτερα από τα γκαρντ. Αν αφαιρέσουμε την front-line (Ογκμπέιντε, Χάρις, Μαντοβάνη) οι ‘κοντοί’ συνεισφέρουν τα μέγιστα σε αυτό το κομμάτι Σνάιντερ (7+6), Παντελή (7+4), Γιανναράς (2+6) και Σιζόπουλος (4+3).

Ακολούθως το δίδυμο ψηλός-κοντός φαίνεται να δουλεύει στην εντέλεια με τους Ογκμπέιντε και Σνάιντερ να εργάζονται αρμονικά. Ο μεν Αμερικανονιγηριανός δείχνει να έχει μετατραπεί σε μία μηχανή double-double ενώ ο δε δαιμόνιος απόφοιτος του Λούιβιλ δείχνει να απολαμβάνει τη μερίδα του λέοντος των αποφάσεων ισορροπώντας εξαιρετικά την οργάνωση με το σκοράρισμα.

Τέλος ο Ιωάννης Γιανναράς αποδεικνύεται perfect-fit για την ΑΕΚ του Πιστόλα. Ο Κύπριος σούτινγκ γκαρντ μένει γύρω στα 30 λεπτά του παρκέ αποδεικνύοντας πως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να σκοράρει σε ένα ισορροπημένο ρόστερ.