Αγγέλου: «Νιώθω ευλογημένος»

0

Ο νέος προπονητής του Άρη μίλησε με τον καλύτερα λόγια για τους «κίτρινους» κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους του, στη νέα σελίδα στα διοικητικά της ΚΑΕ καθώς και για την υπόθεση παραμονή στην Α1.

Τον Έλληνα τεχνικό παρουσίασε ο νέος πρόεδρος των «κίτρινων», Χάρης Παπαγεωργίου, ο οποίος δήλωσε:

«Σας καλωσορίζω στο Αλεξάνδρειο. Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην παρουσίαση. Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι ένας παλιός γνώριμος σε εσάς και στην οικογένεια του Αρη. Εϊναι η τρίτη φορά εδώ. Πρώτα το 2003 ως συνεργάτης του Μίλαν Μίνιτς, έπειτα ως πρώτος προπονητής το 2013 και τέλος τώρα. Το βιογραφικό του είναι μακρύ και πλούσιο. Έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την ιστορία μας. Ο Αρης βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση και αυτό τον τιμάει. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και από την πλευρά μου θα ήθελα να τον ευχαριστήσω. Έχει την στήριξη μου και όλων των φιλάθλων».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Αγγέλου είπε: «Θα προτιμούσα να είχα αποφύγει αυτή τη παρουσίαση και οι λόγοι είναι προφανείς, αλλά πρέπει να μιλήσουμε σε εσάς και τον κόσμο της ομάδας για τον τρόπο που θα κινηθούμε στη διάρκεια της σεζόν. Και εγώ και οι παίκτες εκπροσωπούμε μια ευρύτερη προσπάθεια ανθρώπων. Τις τελευταίες μέρες γίνονται κάποιες κινήσεις για την εκπροσώπηση της ομάδας απέναντι στις υποχρεώσεις της και της Λίγκας. Οι παίκτες εκφράζουν την αισιοδοξία την δική μας, γιατί με τα στοιχεία της πίστης και της στήριξης θα μπορέσουμε να βγάλουμε εις πέρας την προσπάθεια μας. Όταν όμως δεν υπάρχουν απρόοπτοι παράγοντες, όπως ο τραυματισμός του Μπελ».

Για τη χημεία που υπάρχει στην ομάδα: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Στις πρώτες συζητήσεις που κάναμε, άνθρωποι με διαφορετική ιδιοσυγκρασία, βρήκαμε χημεία για τον στόχο του Άρη. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνώ με κάποιον για να συνεργαστώ μαζί του. Ο Άρης έχει δύο κατευθύνσεις. Το ένα θέμα η προσπάθεια που γίνεται στο Basketball Operations και η άλλη προς τους παίκτες. Η ομάδα λειτουργεί σε δύο παράλληλες κατευθύνσεις. Το νέο ΔΣ διαχειρίζεται διάφορα θέματα για τον σύλλογο και από την άλλη πλευρά η ομάδα διαχειρίζεται το προπονητικό τιμ και τους παίκτες. Άρα, υπάρχει χημεία και ανακατανομή ρόλων, πράγμα που με κάνει χαρούμενο».

Για το αγωνιστικό σκέλος: «Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες το τι προσφέρει ο καθένας, αλλά ξεκινήσαμε από τον βασικό στόχο για μικρές νίκες και μικρά βήματα. Απομένουν 39 μέρες μέχρι το τέλος. Έχουμε 2 παιχνίδια σε 8 ημέρες και έχουμε άλλα 3 παιχνίδια μετά από 19 μέρες ρεπό. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ταύτιση κινήτρων, οπότε με την βοήθεια και των συνεργατών, υπάρχει ένα πρόγραμμα αρχής γενομένης από αύριο κόντρα στον Μέγκα, για το φιλικό προετοιμασίας».

Για το αν είχε συζητήσει ξανά μέσα στη σεζόν για να αναλάβει τον Άρη: «Όταν η ομάδα ήρθε στην Χαλκίδα, ήπιαμε απλά δύο καφέδες. Δεν υπήρχε ποτέ επαφή και δεν θα έκανα ποτέ συζήτηση. Υπήρχε προβληματισμός και γνωρίζαμε ότι οι άνθρωποι που διαχειρίζονταν τις τύχες της ομάδος είχαν προβλήματα, αλλά δε πρέπει να αδικηθεί και η προσπάθεια που έγινε. Ήμουν στην Κωνσταντινούπολη, δέχτηκα ένα τηλέφωνο και μετά προσπάθησαν να μου εξηγήσουν τι χρειάζονται. Με την δική μου αντίληψη, είπα το ναι και ανέλαβα μια πρόκληση. Δέχτηκα και έτσι ξεκινήσαμε».

Για την αντικατάσταση του Παναγιώτη Γιαννάκη: «Η αλλαγή του προπονητή μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Νιώθω καλά γιατί δεν έχω αναλάβει κάτι ατομικά, αλλά είναι μια ομαδική προσπάθεια. Το να πετύχει ο Άρης τον στόχο του είναι το ένα μέρος. Το άλλο είναι να καταλάβουν κάποιοι ότι εκπροσωπούν έναν κόσμο και κάποιους που τους στηρίζουν. Υπάρχει μια αρχή: Να φοβάσαι λιγότερο από ότι φοβούνται οι άλλοι. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε και να δεχτούμε οποιαδήποτε κριτική με περισσότερη ευθύνη από ότι αυτοί».

Για τους δικούς του στόχους: «Προσπαθούσα να αποφύγω αυτές τις ερωτήσεις γιατί θα φύγουμε μακριά από τα θέλω της ομάδας. Όμως, δεν έχω βάλει κάποιο στοίχημα ούτε προσωπικό στόχο. Μίλησα με τον κ. Ζουλιάμη και μετά σκέφτηκα ότι με τον τρόπο που έφυγα (με συγκεκριμένα δεδομένα), στην συγκεκριμένη ομάδα οφείλω. Η ομάδα αυτή μου έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσω ένα υψηλό επίπεδο. Νιώθω ευλογημένος που δέχτηκα αυτή την ευκαιρία. Όποιος ξέρει τα προβλήματα του συλλόγου, πρέπει να κάνει το σταυρό του και να προχωράει μέρα με την μέρα. Ο Καθένας από εμάς, αντιμετωπίζει καθημερινά κάποια προβλήματα. Οι παίκτες έρχονται από μια επώδυνη πορεία και προσπαθούμε τώρα να τους δείξουμε ότι χρειάζεται μια νέα προσπάθεια. Δεν έχω έρθει εδώ για την επόμενη χρονιά. Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση».

Για τον χρόνο που χρειάζεται για να περάσει πράγματα στην ομάδα: «Η ομάδα αυτή είχε την προτελευταία επίθεση στην Ευρώπη και την τελευταία στην Ελλάδα. Ήταν 5η στην Ελλάδα σε παιχνίδι κατοχών και 15η στην Ευρώπη. Έφυγαν παίκτες και ήρθαν τέσσερις, πράγμα που σημαίνει ότι έγιναν ανακατατάξεις. Αλλιώς προετοιμάστηκε η ομάδα. Όταν ξεκινάς τον Αύγουστο, το πρώτο φορμάρισμα έρχεται τον Δεκέμβριο. Δεν υπήρχε χρόνος να προετοιμαστούν οι παίκτες. Άρα τώρα, υπάρχει χρόνος να δημιουργηθεί χημεία με πρώτο άξονα την προσωπική επαφή. Απέναντι στην αθλητικότητα, πρέπει να αντιπαρατάξουμε την ιστορία και το πάθος του κόσμου και του συλλόγου. Ενώ, στην επίθεση πρέπει να παίξουμε οργανωμένα χωρίς λάθη. Με τι ενέργεια; Με ότι ενέργεια μας δίνουν όλα τα μέλη του τεχνικού τιμ».

Για το πόσες νίκες χρειάζονται για την η παραμονή του Άρη: «Θέλω μια νίκη με την Κύμη. Αφήστε τον περίγυρο και όσα ακούγονται. Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε σε μικρούς στόχους ενώ ετοιμαζόμαστε παράλληλα και για τα Τρίκαλα. Πάμε βήμα-βήμα».

Για την ενδεχόμενη επιστροφή του Μοράντ: «Η ομάδα έχει πέντε ψηλούς και 13 παίκτες. Η προπόνηση θέλει 6 ψηλούς για να γίνεται σωστά και διατμηματικά. Είναι ένα παιδί εξελίξιμο, μπορεί να βοηθήσει και ταυτόχρονα ίσως να είναι και μια επιλογή για το μέλλον. Αυτή τη στιγμή έχει ένα θέμα οικογενειακό με την κόρη του. Δεν έχω κάποια εικόνα αν έρχεται ή δεν έρχεται».