Άγριο κράξιμο του Μπάνκι στη διαιτησία

0

Ο προπονητής της Λετονίας, Λούκα Μπάνκι ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την διαιτησία στον αγώνα της της ομάδας του με τον Καναδά, ενώ τόνισε οι κανόνες της FIBA δεν είναι ίδιοι για όλους.

Η Λετονία γνώρισε την πρώτη της ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τον Καναδά με 101-75  και κατακτώντας τελικά την δεύτερη θέση του 8ο ομίλου. Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ και ομοσπονδιακός της Λετονίας, Λούκα Μπάνκι μετά το τέλος του παιχνιδιού είχε έντονα παράπονα από την διαιτησία κάνοντας λόγο για διαφορετικά κριτήρια στα σφυρίγματα.

«Αισθάνομαι ότι οι επαφές δεν δόθηκαν με τα ίδια κριτήρια από την αρχή. Δεν είναι δίκαιο τρεις διαιτητές από την Αμερικανική Ήπειρο να σφυρίζουν αγώνα του Καναδά», δήλωσε αρχικά ο Μπάνκι. «Μην κοιτάτε τα ονόματα στις φανέλες. Ο Ζάγκαρς αξίζει τον ίδιο σεβασμό με τον Αλεξάντερ. Δεν είναι θέμα μισθού, δημοφιλίας ή ηλικίας», ανέφερε στην συνέχεια.

Επιπλέον έκανε μια αναφορά και για τον προπονητή του Καναδά, Ζόρντι Φερνάντεθ, ο οποίος παραβίαζε αρκετές φορές την γραμμή του πάγκου του, χωρίς ωστόσο να δεχτεί τεχνική ποινή λεγοντας: «Φαίνεται πως οι κανόνες της FIBA λειτουργούν για όλους, αλλά όχι για όλους. Η επαφή του ώμου με το στήθος είναι παράνομη για τη μία πλευρά, αλλά για την άλλη δεν είναι».

Coffee House