Ακάθεκτη η GZG λύγισε την Α.Ε Φυλακών και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα!

347

Σ’ένα κάτω του μετρίου ποιοτικά παιχνίδι (όπως υποδηλώνει και το τελικό σκορ) η ομάδα της GZG κέρδισε την Α.Ε Φυλακών με 38-18 και έκανε το 3/3 οδηγώντας την κούρσα του βαθμολογικού πίνακα στην Γ’ Κατηγορία. Κορυφαίος των νικητών ο -για ένα ακόμη παιχνίδι- πολύ καλός Γιώργος Φαίδωνος ενώ από την ομάδα των φιλοξενουμένων διασώθηκε μόνο ο Αδάμου.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν προδίκαζε το κακό θέαμα που θα ακολουθούσε αφου η Α.Ε Φυλακών προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ομάδα του Κώστα Εγγλέζου κυρίως με τον Αδάμου να έχει κέφια. Η πολύ κλειστή άμυνα ζώνης των φιλοξενουμένων δεν άφηνε ιδιαίτερα περιθώρια δράσης κοντά στο καλάθι και έτσι η περιφέρεια της GZG μέσα από καλή κυκλοφορία της μπάλας βρήκε αρκετά ελεύθερα σουτ.

Ο Γιώργος Φαίδωνος έχει δείξει και στα προηγούμενα παιχνίδια ότι έχει αυτό το περιφερειακό σουτ και η άμυνα των Δεσμοφυλάκων πιάστηκε αδιάβαστη. Ο Κύπριος Small Forward ήταν “ζεστός” και με 3 δικά του τρίποντα και 1 του Στυλιανίδη η GZG προηγήθηκε με 12-11.

Το παιχνίδι χάλασε στη συνέχεια με τους φιλοξενούμενους να δυσκολεύομται αφάνταστα να βρουν το δρόμο προς το καλάθι και τους γηπεδούχους να είναι αρκετά νευρικοί στην τελική προσπάθεια με το ημίχρονο να βρίσκει μπροστά το δικηγορικό γραφείο με 19-13.

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Εγγλέζου ελέγχοντας το παιχνίδι μέσα από την άμυνα της συνέχισε να βρίσκει σκορ έξω από τα 6.75, με τον συνήθη ύποπτο Γιώργο Φαίδωνος, τον Στυλιανίδη και τον Σάρρη Δημήτριου να πυροβολούν με βόμβες τριών πόντων το καλάθι των Δεσμοφυλάκων η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια νούμερα (30-17).

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μένουν από δυνάμεις με τους Κτωρίδη και Ευθυμίου να μεγαλώνουν κι’άλλο τη διαφορά με το τελικό σκορ να δείχνει 38-18. Η GZG σημείωσε έτσι την 3η της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια ενώ η Α.Ε Φυλακών έκανε το 0/2 με τα δεύτερα ημίχρονο να της κάνουν τη ζημιά.

 

Τα δεκάλεπτα : 12-11, 19-13, 30-17, 38-18

GZG : Κούρος 1, Κτωρίδης 6, Λαμπριανίδης 1, Ευθυμίου 5(1), Μαννάρης 4, Φαίδωνος 12(2), Στυλιανίδης 6(2), Σαρρής 3(1)

Α.Ε Φυλακών : Αδάμου 6, Πρόπης 3(1), Νεάρχου 4, Κάπρης 4, Χατζηπαράσχου 1