ΑΜΚΕ: Οι αποστολές που θα εκπροσωπηθεί η κυπριακή καλαθόσφαιρα

0

Με τέσσερις ομάδες θα εκπροσωπηθεί η κυπριακή καλαθόσφαιρα στους 19ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα διεξαχθούν στη Μάλτα από 29 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου στη Μάλτα. Οι αποστολές αναχωρούν την Κυριακή, 28 Μαΐου, για τη Μάλτα.

Εθνική Ανδρών και Εθνική Γυναικών ξεκινούν την προσπάθειά τους τη Δευτέρα 29 Μαΐου, ακολουθώντας την ίδια σειρά αντιπάλων στους ομίλους. Πρώτη ομάδα που θα βρεθεί απέναντί τους είναι το Λουξεμβούργο, ενώ θα ακολουθήσουν την Τρίτη (30/05) η Μάλτα και την Πέμπτη (01/06) το Μαυροβούνιο. Μετά το πέρας της φάσης των ομίλων, στα ημιτελικά θα παίξει η ομάδα που πήρε την πρωτιά στον όμιλο κόντρα στην τέταρτη, ενώ η τρίτη ομάδα θα παίξει με τη δεύτερη στη βαθμολογία.

H Εθνική Ανδρών 3×3 θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη, 31 Μαΐου, κατά σειρά τις Ανδόρα, Μάλτα και Μονακό, ενώ για την φάση των ομίλων την Πέμπτη, 1η Ιουνίου, θα παίξει με το Λουξεμβούργο. Την ίδια ημέρα (01/06), μετά το πέρας της φάσης των ομίλων θα γίνουν τα ημιτελικά, κατά τα οποία η πρώτη στη βαθμολογία θα παίξει με την τέταρτη και η δεύτερη με την τρίτη. Το βράδυ της Πέμπτης θα γίνουν ο μεγάλος και μικρός τελικός.

H Εθνική Γυναικών 3×3 θα ολοκληρώσει τους τρεις αγώνες της στη φάση των ομίλων, κόντρα σε Μάλτα, Ανδρόα και Λουξεμβούργο την Τετάρτη 31 Μαΐου. Την επομένη (01/06) η διοργάνωση θα περάσει στη διαδικασία των ημιτελικών και ακολούθως θα γίνουν οι τελικοί για την ανάδειξη των τριών ομάδων που θα πάρουν τα τρία μετάλλια.

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

** Προπονητής στις ομάδες Ανδρών είναι ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης, ενώ στις ομάδες Γυναικών ο Ηρακλής Πιττάκας.

Εθνική Ανδρών: Χρίστος Λοϊζίδης, Κωνσταντίνος Σιμιτζής, Ρομπέρτο Μαντοβάνι, Ιωάννης Πασιαλής, Φίλιππος Τίγκας, Νίκος Στυλιανού, Ζέιντ Μουόσα, Μιχάλης Κουμής, Παναγιώτης Μάρκου, Στέφανος Ηλιάδης, Ιωάννης Μαραγκός, Γιούνγκ Αινέας

Εθνική Γυναικών: Μαρίσσα Πάνγκαλος, Βεατρίκη Ακαθιώτου, Ανδριάνα Κασάπη, Σοφία Στυλιανίδη, Στυλιάνα Τσενακλίεβα, Ελένη Πηλακούτα, Κάσιντι Μιχάλκο, Πέτρα Όρλοβιτς, Στεφανία Γεωργία, Ραφαέλλα Κασίνη, Ιωάννη Κυπριανού

Εθνική 3×3 Aνδρών: Ανδρέας Χειμώνας, Μιχάλης Μύθιλλος, Γιώργος Τρετιακόφ, Μάριος Γεωργίου

Εθνική 3×3 Γυναικών: Εμέλια Γεωργίου, Παναγιώτα Κυριάκου, Άνθια Παπαδούρη, Κατερίνα Κοντού