“Πρέπει να σταματήσει η άνιση μεταχείριση μεταξύ των δυο φύλων”

0

Πήρε θέση ο Σύνδεσμος Προπονητών Καλαθόσφαιρας Κύπρου για τις Εθνικές ομάδες Αναπτυξιακών ηλικιών αγοριών και κοριτσιών.

“Υποστηρίζουμε αμετάκλητα την ίση μεταχείριση αγοριών και κοριτσιών, και ουδέποτε υποστηρίξαμε ότι τα αγόρια πρέπει να τυγχάνουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης” τονίζεται ανάμεσα σε άλλα.

Αναλυτικά…

Αναφορικά με όσα τεκταίνονται γύρω από τις Εθνικές ομάδες Αναπτυξιακών ηλικιών αγοριών και κοριτσιών που έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία να συγκροτηθούν και να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις ως Σύνδεσμος Προπονητών Κύπρου ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας προς κάθε εμπλεκόμενο.

Πάγια και διαχρονική θέση του Συνδέσμου μας ήταν και παραμένει η συνεχής τακτική ανάπτυξη, λειτουργία και συμμετοχή στις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις όλων των κατηγοριών Αγοριών και Κοριτσιών σε ισότιμη βάση. Δηλαδή κάθε χρόνο η Ομοσπονδία θα πρέπει να δηλώνει έγκαιρα τη συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες U14 , U16 , U18 για τα δύο φύλα. Αυτή είναι η ορθολογιστική μέθοδος καλλιέργειας του αθλήματος σε κάθε χώρα που θέλει σε βάθος χρόνου να έχει θετικά αποτελέσματα. Με οποιαδήποτε έκπτωση σε αυτό η όλη προσπάθεια θεωρείται ελλειματική.

Υποστηρίζουμε αμετάκλητα την ίση μεταχείριση αγοριών και κοριτσιών, και ουδέποτε υποστηρίξαμε ότι τα αγόρια πρέπει να τυγχάνουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης. Εξάλλου αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος ΕΣΥΑΑ του ΚΟΑ στο οποίο και τα
δύο φύλα αναπτύσσονται και επιχορηγούνται ισότιμα.

Δυστυχώς ο Σύνδεσμος μας δεν λαμβάνει μέρος ούτε εισακούεται για τη συγκρότηση και την ανάπτυξη των Εθνικών Ομάδων. Μετά λύπης διαπιστώνουμε και φέτος (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) να συνεχίζεται η δυσμενής διάκριση εις βάρος των γυναικών
καλαθοσφαιριστριών, με μόνο μια εκπροσώπηση σε αντίθεση με τα αγόρια που θα εκπροσωπηθούμε με δύο ομάδες (U16,U18). Η συστηματική αυτή πρακτική σε βάθος χρόνου αποβαίνει καταστροφική ως προς την ορθολογιστική ανάπτυξη της γυναικείας καλαθοσφαίρισης και κάποιες ηλικιακές ομάδες αφανίζονται. Η μικρή Κύπρος αγαπητοί φίλοι δεν έχει την πολυτέλεια να παραμελεί ή χειρότερα να εξαφανίζει γενιές αθλητριών.

Σε ότι αφορά τις πρόσφατες διαμαρτυρίες από αρκετούς γονείς, αθλήτριες, προπονητές, σωματεία και οργανωμένα σύνολα για το συγκεκριμένο θέμα η θέση μας είναι ότι συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες τους και συμπαραστεκόμαστε στις ενέργειες αυτές διότι έχουν το δίκαιο με το μέρος τους. Πρέπει να σταματήσει πάραυτα οποιαδήποτε άνιση μεταχείριση μεταξύ των δυο φύλων.

Εν κατακλείδι προτείνουμε στην ΚΟΚ εάν μπορεί να αποκαταστήσει αυτή την αδικία με τη συμμετοχή της εν λόγω Εθνικής.