Ανακοίνωση Ίδρυσης 1ου ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ 2021

0

Την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από συνάντηση των Υπευθύνων 7 Ερασιτεχνικών Ομάδων Καλαθόσφαιρας αποφασίστηκε η ίδρυση του 1ου Χειμερινού Τουρνουά Καλαθόσφαιρας για τους μήνες Οκτώβριο μέχρι Ιανουάριο. Η απόφαση αυτή λήφθηκε, λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τους μήνες αυτούς δεν διεξάγονται επίσημοι αγώνες μεταξύ των ερασιτεχνικών ομάδων, παρότι είναι μεγάλη επιθυμία πολλών καλαθοσφαιριστών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι ακόλουθοι υπεύθυνοι των Ερασιτεχνικών Ομάδων: Δημήτρης Βαρζακάκος, Λούης Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Βόρις Καραγιάννης, Χρήστος Πιτσιολής, Παναγιώτης Μπακόπουλος, Χάρης Παπαηρακλέους, καθώς επίσης και οι Χάρης Σπύρου, Σωφρόνης Χατζησταυρής από την ομάδα του Δήμου Έγκωμης και Πάμπος Παπαχαραλάμπους, Παναγιώτης Γρηγορίου από την ομάδα “Think Colour”. Με μεγάλη χαρά χθες, 16-09-2021 επιβεβαιώθηκε και η συμμετοχή της 8ης ομάδας από τον υπεύθυνο της, Αντρέα Κόκκινο (#CBTEAM).

Οι οκτώ υπεύθυνοι των ομάδων θα αποτελούν την Γενική Συνέλευση του Τουρνουά που θα παίρνει και όλες τις αποφάσεις διεξαγωγής του.

Το Τουρνουά απευθύνεται σε ερασιτέχνες αθλητές και έχει βασικούς στόχους την προαγωγή του αθλήματος της Καλαθόσφαιρας και την προώθηση της δυνατότητας συμμετοχής ερασιτεχνών αθλητών σε αγώνες καλαθόσφαιρας. Η διοργάνωση θα βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της ηθικής, της ομοφωνίας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11 Οκτωβρίου 2021, θα διεξάγονται καθημερινές και οι ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι οι ακόλουθες:

1. Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης- Δικέφαλος Γερίου
2. Δήμος Έγκωμης
3. Think Colour
4. Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου
5. First Shoot Basket
6. Sdc Knights
7. Nicosia Wizards
8. EUC Warriors

Σε κάθε αγώνα του τουρνουά θα χρησιμοποιηθούν δύο επαγγελματίες διαιτητές και τρείς κριτές.

Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά με καταμέτρηση 24 δευτερολέπτων για κάθε επίθεση. Σε κάθε αγώνα θα χρησιμοποιείται ηλεκτρονικός πίνακας για τήρηση του σκορ και πίνακας 24 δευτερολέπτων.

Θα τηρούνται επίσης στατιστικά για τους πόντους όλων των παικτών και επίσης θα καταβληθεί προσπάθεια για τήρηση στατιστικών για επιθετικά-αμυντικά ριμπάουντ, κοψίματα, κλεψίματα και ασσίστ. Τα στατιστικά θα τηρούνται από εθελοντές και θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες.

Σε κάθε αγώνα θα παρευρίσκεται υποχρεωτικά επαγγελματίας νοσοκόμος, ο οποίος θα φέρει μαζί του και απινιδωτή.

Για σκοπούς ενημέρωσης των ομάδων και του κοινού, αλλά και για σκοπούς τήρησης στατιστικών θα χρησιμοποιηθεί και η ηλεκτρονική πλατφόρμα scorily https://www.scorily.com.

Η Γενική Συνέλευση έχει αποφασίσει ότι το Τουρνουά θα διεξαχθεί με σεβασμό προς τους κανόνες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ).

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Τουρνουά θα ανακοινωθούν σε κατοπινότερο στάδιο, μέσω της σελίδας μας στο Facebook «Χειμερινό Τουρνουά Καλαθόσφαιρας».

Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Τουρνουά θα είναι ο Βίκτωρας Κουντούρης με τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο [email protected] ή στο 99477020.

Γενική Συνέλευση 1ου Χειμερινού Τουρνουά Καλαθόσφαιρας Λευκωσία, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Coffee House