Ανανεωμένο το Ερασιτεχνικό Λευκωσίας – Όλα όσα ειπώθηκαν στην Press Conference!

0

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (30/01) η δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Λευκωσίας 2020, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής Ερασιτεχνικού Μπάσκετ Λευκωσίας.

Πρώτος μίλησε ο Στέφανος Σκορδής, νομικός σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων με χαρά το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Λευκωσίας έχει στο πλευρό του την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ο στόχος όλων είναι η ανάδειξη του αθλήματος του μπάσκετ.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννος Ιωαννίδης, ο οποίος ανέφερε πως φέτος το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα έκλεισε 30 χρόνια ζωής, όπου όταν είχε πρωτοξεκινήσει σε αυτό συμμετείχαν οκτώ ομάδες, ενώ την φετινή σεζόν θα αγωνιστούν 32 ομάδες, σε τρεις κατηγορίες που χωρίζονται βάσει δυναμικότητας. Παράλληλα, τόνισε πως το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει για την συμμετοχή των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών και είναι με χαρά που σήμερα δίνεται η δυνατότητα σε πρώην καλαθοσφαιριστές να παραμείνουν κοντά στο άθλημα.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Μουζουρίδης, ο οποίος ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια η ΚΟΚ στηρίζει το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Λευκωσίας με κάθε τρόπο, ώστε να μπορέσει χρόνο με τον χρόνο να βελτιωθεί η διοργάνωση και να αναπτυχθεί. Επιπλέον ανέφερε πως το κυπριακό μπάσκετ είναι ένα, ενιαίο και αδιαίρετο, τονίζοντας πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για ανάπτυξη και πρόοδο της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Τελευταίος τον λόγο πήρε ο Οργανωτικός Γραμματέας του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Λευκωσίας, Σταύρος Σταυρινίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα φετινά πρωταθλήματα θα είναι αναβαθμισμένα και θα υπάρχει προσθήκη νοσηλευτικού προσωπικού σε κάθε γήπεδο. Επίσης ανέφερε πως ο στόχος είναι οι αγώνες να ξεκινήσουν τον Μάρτιο και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αναφέροντας παράλληλα πως το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα απευθύνεται σε εταιρείες, ομίλους, οργανώσεις και ομάδες, όπου δίνεται η ευκαιρία σε μέλη τους και πρώην καλαθοσφαιριστές να έχουν καθημερινή ενασχόληση με το μπάσκετ.