Ανησυχούν οι φίλοι των Μπακς στην είδηση για Παπαγιάννη: «Δεν έχει μακρινό σουτ»

0

Η έντονη φημολογία περί απόκτησης του Γιώργου Παπαγιάννη από τους Μιλγουόκι Μπακς, έχει ξεσηκώσει συζητήσεις στα μέσα που απασχολούνται με την ειδησεογραφία των «Ελαφιών».

Στις συζητήσεις και σε όσα γράφονται για τον Έλληνα σέντερ, υπάρχει ανησυχία πως δεν έχει το μακρινό σουτ, κάτι που στο σύγχρονο μπάσκετ και δη στο NBA είναι απαραίτητο και στους ψηλούς.

Στο «Behind The Buck Pass», ο Λούκας Βάλιντ αναφέρεται στον Γιώργο Παπαγιάννη, στην κοινή του παρουσία με τον Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και στα βήματα προόδου που έχει κάνει στο παιχνίδι του τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά:

«Επιλέχθηκε από τους Φοίνιξ Σανς 13ος στο draft του 2016, προτού παραχωρήσουν τα δικαιώματά του στους Σακραμέντο Κινγκς. Ο Παπαγιάννης είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής κατά τη σύντομη θητεία του στο ΝΒΑ, αφού εμφανίστηκε σε μόνο σε 39 αγώνες πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 2018. Η καλύτερη χρονιά του Παπαγιάννη ήταν η rookie σεζόν του, όταν είχε κατά μέσο όρο 5,6 πόντους και 3,9 ριμπάουντ, ενώ έπαιζε λίγο περισσότερο από 16 λεπτά ανά παιχνίδι.

Γνωρίζω ότι αυτοί δεν είναι αριθμοί που εντυπωσιάζουν, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είχε τέσσερα χρόνια από τότε για να αναπτύξει καλύτερα το παιχνίδι του για το ΝΒΑ. Όταν ο Παπαγιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να παίξει υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο, που γνωρίζει καλά πώς να αναπτύσσει ταλέντο σε επίπεδο NBA.

Κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την πορεία του Πιτίνο ως προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Παπαγιάννης εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Euroleague. Ο Παπαγιάννης προέρχεται αυτή τη στιγμή από μια άκρως παραγωγική σεζόν με τον Παναθηναϊκό, στην οποία ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα στα ριμπάουντ με μέσο όρο 8,2 ριμπάουντ ανά αγώνα. Παρόλο που δεν είχε το πιο εκπληκτικό ξεκίνημα στην καριέρα του στο ΝΒΑ πριν από μερικά χρόνια, πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν μόλις 19-20 ετών τότε. Τώρα, στα 24 του, είχε πολύ χρόνο να αναπτυχθεί και να κάνει το παιχνίδι του πιο κατάλληλο για το ΝΒΑ. Η πραγματική ανησυχία όσον αφορά το ενδιαφέρον του Μιλγουόκι γι’ αυτόν, είναι η έλλειψη μακρινού σουτ».