Ανοίγουν τα καφέ για ανεμβολίαστους ανήλικους – Αλλαγές μέτρων

0

Νέες αλλαγές μέτρων στο σημερινό υπουργικό

Σε χαλαρώσεις μέτρων για τα παιδιά 12-17 ετών Αναμένεται να προχωρήσει κατά την σημερινή του συνεδρίαση το υπουργικό Συμβούλιο μετά και τις εισηγήσεις των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής κατά την χθεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Συγκεκριμένα αναμένεται να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά 12-17 ετών που δεν είναι εμβολιασμένα να πηγαίνουν σε καφετέριες ή εστιατόρια με την επίδειξη rapid test και με την συνοδεία των εμβολιασμένων γονέων τους κατί που ίσχυε και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων όπου δόθηκε εξαίρεση.

Δεν αποκλείεται παράλληλα να υπάρξει και άλλη χαλάρωση όσον αφορά τους ανεμβολίαστους ανήλικους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες  θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα στα γηροκομεία καθώς προβληματίζουν τα καθημερινά κρούσματα σε οίκους ευγηρίας.

Η απόφαση για τα γηροκομεία αναμένεται ότι θα είναι rapid test στο προσωπικό ανεξαρτήτως ιστορικό εμβολιασμού και συγκεκριμένα 72 ωρών για εμβολιασμένους και 24 ωρών για ανεμβολίαστους.

Τέλος με τα νέα μέτρα αναμένεται μείωση της περιόδου που χρειάζεται να παρέλθει για τη λήψη της ενισχυτικής δόσης από τους πεντέμισι στους πέντε μήνες.

offsite.com.cy