Αντετοκούνμπο: «Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει στην Εθνική, αλλά όλοι ξέρουν ότι είμαι Νιγηριανός»

0

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε συνέντευξη στο podcast «48 minutes» αναφερόμενος στην καταγωγή του και για το ποιο μέρος της προσωπικότητάς του είναι περισσότερο ελληνικό και ποιο νιγηριανό.

Μάλιστα οι δημοσιογράφοι συνέκριναν την περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με αυτή του Χακίμ Ολάζουον και σε ερώτηση που του έκαναν για το ποιο «μέρος» της προσωπικότητάς του αντιπροσωπεύει τον ελληνικό του χαρακτήρα και ποιο «μέρος» τον αφρικάνικο, απάντησε:

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές» είπε και πρόσθεσε «Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».