ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: ‘Μας χαιρετούσαν παντού στη Μούρθια για τον Άλεξ, όχι γιατί παίζουμε στους Μπακς‘

0
Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησαν για την παρουσία τους στην Μούρθια και την επίσκεψή τους στον μικρότερο αδερφό τους, Άλεξ.

Οι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς βρέθηκαν στην Μούρθια για χάρη του Άλεξ Αντετοκούνμπο και μετά τον… διαγωνισμό στα τρίποντα από το κέντρο, στάθηκαν στην παρουσία τους στην ισπανική πόλη.

«Είμαι χαρούμενος που βλέπουμε κα πάλι τον Άλεξ μαζί με τον Θανάση. Όλους τους μήνες που είμασταν στην φούσκα του ΝΒΑ ήταν μόνος του και πραγματικά είμαστε ευτυχισμένοι που τον συναντήσαμε και πάλι. Είναι πολύ συγκεντρωμένος πνευματικά, έτοιμος για την σεζόν και έτοιμος για να βελτιωθεί. Μίλησα με τον Σίτο Αλόνσο και μου είπε και εκείνος ότι είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει, που είναι ανταγωνιστικός και ότι μαθαίνει γρήγορα τα plays. Και αυτό είναι ότι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε εμείς τα αδέρφια του» σχολίασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Έχω αγωνιστεί στο παρελθόν σε αυτό το πρωτάθλημα και γνωρίζω ότι είναι μιας λίγκα που μας ταιριάζει πολύ. Κάθε μέρα ο Άλεξ βελτιώνεται και το πιο σημαντικό είναι ότι απολαμβάνει την παραμονή του εδώ. Μάλιστα με έχει εντυπωσιάσει επειδή έχει ξεκινήσει ήδη να μαθαίνει την ισπανική γλώσσα. Και θα του είναι πολύ χρήσιμη μέσα στα παιχνίδια» συνέχισε ο Θανάσης Αντετοκούνπο πριν πάρει και πάλι τον λόγο ο back to back πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ.

«Η Μούρθια είναι μια όμορφη πόλη. Μπορεί να μην είναι εξίσου μεγάλη όπως η Μαδρίτη ή η Βαρκελώνη, αλλά απ’ ότι μπορώ να καταλάβω πρόκειται για μια μπασκετική πόλη. Και αυτό είναι σημαντικό για έναν παίκτη. Να μπορεί να συγκεντρωθεί μόνο στο μπάσκετ, να βελτιώνεται και να γίνεται καλύτερος. Περπατήσαμε στην πόλη και ο κόσμος μας χαιρετούσε στον δρόμο. Όχι επειδή ο Θανάσης και εγώ παίζουμε στο ΝΒΑ, αλλά επειδή ο Άλεξ αγωνίζεται στην Μούρθια. Είναι όμορφη πόλη και θα επιστρέψουμε».  

Όσο για τον Κώστα Αντετοκούνμπο που εξακολουθεί να βρίσκεται στην φούσκα του Ορλάντο διεκδικώντας το δαχτυλίδι του πρωταθλητή με τους Λέικερς; «Θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί με τον Κώστα και να τον στηρίξουμε στους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά επιλέξαμε να έρθουμε στον Άλεξ. Θα θέλαμε να δούμε κάποιο ματς, αλλά είδαμε τις προπονήσεις» σχολίασε ο Γιάννης, ενώ ο Θανάσης πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι και οι δύο μας κάνουν περήφανους. Τους ακολουθούμε από τότε που ήταν μικρά παιδιά μέχρι και τώρα. Δούλεψαν σκληρά και μας κάνουν περήφανους. Τους αγαπάμε, είναι η περηφάνια μας».