Ανθια Παπαδούρη: ”Μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου η ΑΕΛ”

0

Η Ανθια Παπαδούρη γυρίζει μετά από τέσσερα χρόνια στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε και μιλάει στο CyprusBasket για την ΑΕΛ.

Για τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στην γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ, καταφέρνοντας να κερδίσει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 12 τρόπαια. Μάλιστα το 2012 είχε τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αφού με διαδοχικά της τρίποντα χάρισε στην ΑΕΛ τη νίκη – Πρωτάθλημα.

Τι σημαίνει για σενα η επιστροφή σου στην ΑΕΛ;
«Η ΑΕΛ για μένα είναι μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου και ότι θα αγωνιστώ ξανά με τα χρώματα της ομάδας που με μεγάλωσε μπασκετικά είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Τι είναι αυτό που θυμάσαι πιο έντονα από τα χρόνια που έπαιζες στην ΑΕΛ;
«Αυτό που έχω ξεχωρίσει από τα χρόνια που παίζω μπάσκετ είναι το Πρωτάθλημα του 2012 και συγκεκριμένα το τελευταίο παιχνίδι των play off. Εκεί καταφέραμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ηταν ένα παιχνίδι, όπου και με την δική μου συμβολή καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου από δω και πέρα;
«Στόχος μου από εδώ και πέρα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει όλους τους εγχώριους τίτλους».

Πόσο θα σε βοηθήσει οτι αγωνίστηκες στην Ελλάδα ;
«Σίγουρα οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει από την Ελλάδα, τόσο αγωνιστικά, όσο και προπονητικά, ήταν κάτι διαφορετικό από τα χρόνια που αγωνιζόμουν στην Κύπρο. Αυτές οι εμπειρίες θα με βοηθήσουν με την επιστροφή μου, τόσο στο αγωνιστικό όσο και το ατομικό κομμάτι».

Ποιες είναι οι διάφορες ανάμεσα στο Ελληνικό και το Κυπριακό γυναικείο μπάσκετ;
«Διαφορές υπάρχουν και είναι πολλές. Στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός, οι παίκτριες είναι πιο πολλές και οι προπονήσεις και τα παιχνίδια είναι πολύ πιο σκληρά».