Αντώνης Δούκας: “Θα ήθελα να εργαστώ στην Κύπρο”

0

Ο Αντώνης Δούκας είναι ένας άνθρωπος που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Δουλεύει σκληρά, είναι μεθοδικός και βάζει διαρκώς νέους στόχους. Τελευταίος του σταθμός είναι ο ιστορικός Ηρακλής, όπου συνεργάστηκε με τον καταξιωμένο, Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Παλιότερα έχει περάσει από τους Ικάρους Σερρών, αλλά και από την Ισπανία, όπου συνέλεξε σοβαρές εμπειρίες. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει από κοντά προπονήσεις τόσο των New York Knicks, όσο και των Philadelphia 76ers.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός είναι έτοιμος ν’ ανοίξει τα φτερά του και να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Το CyprusBasket τον εντόπισε και τους έκανε μια… μικρή ανάκριση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Ηρακλή: Πέρυσι είχα την τιμή να βρεθώ σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα κι όχι μόνο, τον Ηρακλή σαν άμεσος συνεργάτης του coach Αλεξανδρή. Και επί τη ευκαιρία, θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια γι αυτό. Ήταν μια χρονιά γεμάτη απ όλες τις απόψεις σε μια ομάδα άκρως επαγγελματική…

Νιώθω οτι έμαθα πολλά και σαν άνθρωπος αλλά και σαν προπονητής δίπλα σε έναν coach με 2 Ευρωπαικά τρόπαια και με τεράστια εμπειρία στην Α1. Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι τα οφέλη ειναι πολυεπίπεδα μέσα από μια τέτοια συνεργασία…”

received_10209394334009320


Για τη γνώμη του για το κυπριακό μπασκετ:
Το Κυπριακό Μπάσκετ κατ αρχήν είναι ένα πρωτάθλημα που η Ευρώπη το χρειάζεται… Αντιλαμβάνομαι ότι το έχει αγγίξει η κρίση όπως όλο το φάσμα του αθλητισμού, αλλά αυτός είναι ένας λόγος να προσπαθήσουμε περισσότερο…

Παρακολουθώ όσο μπορώ και μέσα από τη δική σας ενημέρωση. Υπάρχουν καλοί προπονητές και καλοί παίκτες και πιστεύω θα είναι ανταγωνιστικό. Εδώ βεβαια να τονίσουμε και την πολύ καλή δουλειά του coach Γιανναρά στην Εθνική ομάδα που σφραγίστηκε με μια νίκη εκτός έδρας, η οποία ειναι και η πρώτη μετά από οκτώ χρόνια σ Εθνικό επιπεδο. Βλέπουμε λοιπόν ότι πρέπει να δοθεί βάρος στο Κυπριακό στοιχείο. Σίγουρα, υπάρχει έδαφος για δουλειά…”.


Για το αν θα τον ενδιέφερε να εργαστεί σε κυπριακή ομαδα:
“Η Κύπρος πέραν από την ιστορία που κουβαλάει είναι πανέμορφο μέρος με καταπληκτικούς ανθρώπους. Έχω έλθει και διατηρώ και δεσμούς με φίλους εκεί. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι από την στιγμή που η εμπειρία μου είναι εξαιρετική ασφαλώς και θα με ενδιέφερε να εργαστώ στη Κύπρο και να προσφέρω”.

Coffee House