Απαντά στον ΔΙΓΕΝΗ ο Αγ. Νικόλαος – «Κάποιοι συνήθισαν να παίζουν σε άδεια γήπεδα»

0

Ιστορική νίκη για την ομάδα μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας ομάδα Β’2 κερδίζει ομάδα Β’1.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ζήσαμε ένα υπέροχο παιχνίδι που θύμισε παλιές καλές εποχές Κυπριακής Καλαθόσφαιρας. Οι παίχτες και των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα σε αθλητοπρεπές πλαίσια από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι το τέλος και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας . Εξού το ντέρμπι είχε ως ισοδύναμο αποτέλεσμα κατά όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να έχει σοβαρό προβάδισμα το πρώτο δεκάλεπτο αλλά μετά από τραυματισμό του Κύπρου Γρηγορίου η δυναμική της ομάδας άλλαξε. Το 2ρο και 3το δεκάλεπτο το κέρδισε ο Διγενής και το 4ρτο ο Άγιος Νικόλαος. Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην παράταση με τον Άγιο Νικόλαο να κρατά το σκορ μπροστά μέχρι το τελικό σφύριγμα

Όσο αφορά τα σχόλια και παράπονα από πλευράς Διγενή, δυστυχώς κάποιες ομάδες στην Κύπρο μπορεί να συνήθισαν να παίζουν σε άδεια γήπεδα χωρίς κόσμο και τη φυσιολογική ένταση που φέρνει το Κυπριακό μπάσκετ όταν είναι γεμάτο ένα κλειστό γήπεδο και σε κάποιες περιπτώσεις μικρό γήπεδο.

Απαντώντας στις αδικαιολόγητες και ασαφές τοποθετήσεις του Διγενή

1. Ουδέποτε υπήρξε επαφή από φίλαθλο προς παίκτη, προπονητή, εφόρων ή διαιτητών. Ο κόσμος μπήκε να συγχαρεί την ομάδα για αυτή την ιστορική νίκη μετά τη λήξη του αγώνα. Οι αθλητές προπονητές και από τις δύο ομάδες, γραμματεία και διαιτησία αγκαλιάστηκαν και συγχάρηκαν ο ένας τον άλλον στο τέλος του παιχνιδιού. Επίσης οι περισσότεροι παίκτες από πλευρά του Διγενή έδωσαν τα συγχαρητήρια τους και πρόσθεσαν ότι μας άξιζε και να πάμε δυνατά για την κατάκτηση του κυπέλλου.

2.Όσο αφορά την διαιτησία, υπήρξαν πολύ σωστά σφυρίγματα και για τις δύο πλευρές.

3. Περιττό να πούμε ότι δεν υπήρχαν σκαρφαλωμένοι φίλαθλοι στην μπασκέτα, μπορείτε να το δείτε και στο βίντεο που κοινοποίησε ο Διγενής. Στο συγκεκριμένο βίντεο ο χρόνος του παιχνιδιού έχει λήξει και ο παίκτης του Διγενή ρίχνει βολές για να κερδίσει, να χάσει ή να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Λόγω του ότι είναι νεκρός χρόνος ο κόσμος περιμένει με ένταση εάν και εφόσον ο παίκτης χάσει τις βολές να πανηγυρίσει.

Όσον αφορά την ένταση του κόσμου τη δεδομένη στιγμή είναι κάτι που ένα γεμάτο γήπεδο του Κυπριακού Μπάσκετ ζούσε σαν κάτι φυσιολογικό σαν μέρος του παιχνιδιού πάντα σε λογικά πλαίσια. Θεωρούμε γελοία και άτοπη την συγκεκριμένη τοποθέτηση του Διγενή.

Φέτος είμαστε τρομερά περήφανοι για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η κοινότητα του Αγίου Νικολάου, μαζί με παίκτες, προπονητές, παράγοντες, μέλη, σπόνσορες και τον κόσμο του να κτίση μια ομάδα υπόδειγμα με νίκες, γεμάτα γήπεδα, βοήθεια πίσω στην κοινότητα, φιλανθρωπία και να προωθήσει την προσπάθεια αυτή σαν το σωστό μοντέλο μιας μικρής σε μπάτζετ κοινοτικής ομάδας. Εξού και ότι από την αρχή της σεζόν σε κανένα φύλο αγώνα δεν είχαμε τεχνικές ποινές σε πάγκους ή οποιαδήποτε παρατήρηση στο φύλο αγώνων.

Δυστυχώς ή ευτυχώς σε αυτήν την τρομερή προσπάθεια να ξαναχτίσουμε το μπάσκετ της γειτονιάς, με σωστές προϋποθέσεις και προδιαγραφές, χρησιμοποιείται η συνηθισμένη καραμέλα εναντίον της κοινότητας του Αγίου Νικολάου σαν
“τρομοκράτες”. Λυπούμαστε ειλικρινά που μετά από τόσο υπέροχο συναρπαστικό παιχνίδι, χωρίς καμία παρατήρηση στο φύλλο αγώνα, να προσπαθούμε να υποσκάψουμε την ιστορική νίκη μιας Β’2 ομάδας έναντι σε μία ομάδα Β’1 με την γνωστή καραμέλα εναντίον μας. Αυτή είναι η πραγματική ντροπή!

Δεν θα υποβαθμίσουμε το παιχνίδι ούτε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε και θα συνεχίσουμε δυναμικά να χτίζουμε και να προωθούμε το μοντέλο που ξεκινήσαμε από την αρχή της σεζόν ενωμένοι.

Συγχαρητήρια στους παίχτες και προπονητή του Διγενή που έδωσε μια μάχη μέχρι το τέλος. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κόσμο που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα!