Απετράπη «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη (video)

5

Στους ρυθμούς του ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ κινείται η Θεσσαλονίκη με το μεγάλο ματς να διεξάγεται στις 19.00 της Κυριακής (21/10).

Η Αστυνομία είναι σε επιφυλακή και ήδη απέτρεψε «ραντεβού θανάτου» ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «thestival.gr», οι δύο πλευρές είχαν δώσει… ραντεβού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τις 23.00 του Σαββάτου (20/10), όμως η Αστυνομία επενέβη, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν σπίτια τους σώοι.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, το ρεπορτάζ, λίγο μετά τις 22.00 περίπου 100 οπαδοί του Άρη μπήκαν σε λεωφορείο και είπαν στον οδηγό να τους μεταφέρει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, από όπου παρέλαβαν τα… πολεμοφόδιά τους.

Στη συνέχεια, φορώντας κράνη, μπήκαν στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου και στήθηκαν με ρόπαλα μπροστά στη βιβλιοθήκη περιμένοντας.

Παρόλα αυτά, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους αξιοποίησαν τις πληροφορίες που πήραν και ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων για το ραντεβού, εντοπίζοντας και τους οπαδούς του Άρη.

Την ίδια ώρα, πάνω από 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν συγκεντρωμένοι στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν με περιπολίες το ΑΠΘ, ώστε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να μην μπορέσουν να προσεγγίσουν.

Τελικά, τα μεσάνυχτα οι οπαδοί του Άρη αποχώρησαν από το Πανεπιστήμιο, με την Αστυνομία, μάλιστα, να έχει προσάγει ήδη επτά άτομα που κινούνταν περιμετρικά του ΑΠΘ και κρίθηκαν ύποπτοι.

Όσο ήταν στον χώρο, πυρπόλησαν και μια μοτοσικλέτα, περιστατικό για το οποίο διενεργείται προανάκριση.

Λίγο αργότερα αποχώρησαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από την Τούμπα και έτσι προς το παρόν αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…