Η απίστευτη αδυναμία του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (vid)

0

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών. Τα ρεκόρ του αναρίθμητα, οι διακρίσεις του η μία πιο εκπληκτική από την άλλη. Πραγματικό θεριό για την εποχή του, έκανε… σκόνη τις αντίπαλες άμυνες εξού και το προσωνύμιο «Γολιάθ».

Ακόμα και τα… τέρατα, ωστόσο, έχουν την αχίλλειο πτέρνα τους και από τον κανόνα δε θα μπορούσε να ξεφύγει ο θρυλικός Ουίλτ Τσάμπερλεϊν. Ποια ήταν αυτή; Μα φυσικά ο εντελώς ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο εκτελούσε τις ελεύθερες βολές σε βαθμό τέτοιο μάλιστα ώστε πολλοί να θεωρούν ότι ήταν χειρότερος κι από -τον γνωστό για τα… τούβλα που πετούσε από τη γραμμή του φάουλ- Σακίλ Ο’ Νιλ! Με ποσοστό καριέρας που μετά βίας ξεπερνούσε το 50% ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν δεν μπορούσε φυσικά να καυχιέται για τις ικανότητές του στις βολές!

Ιδού λοιπόν το… αποδεικτικό στοιχείο! Δείτε με προσοχή πώς σουτάρει ο θρυλικός σέντερ των Philadelphia/San Francisco Warriors, Philadelphia 76ers και L.A. Lakers (τα στιγμιότυπα είναι από το All star game του 1972) και αναλογιστείτε πόσους περισσότερους πόντους θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν ήταν -στοιχειωδώς έστω- πιο εύστοχος στις 11.862 βολές που επιχείρησε στην καριέρα του και από τις οποίες βρήκε στόχο μόλις στις 6.057!

Αν πάλι δε σας πείθει ούτε η εικόνα, να σας αποκαλύψουμε ότι στις 4 Νοεμβρίου 1960, σε μια… συνηθισμένη επιθετικά για τον ίδιο βραδιά, ο Τσάμπερλεϊν διαλύει κάθε αμυντικό σύστημα των Detroit Pistons, σκοράροντας 44 πόντους με τη φανέλα των Philadelphia Worriors (νίκησαν 136-121), όμως η συγκεκριμένη αναμέτρηση μένει στην ιστορία, καθώς ο θρυλικός σέντερ αστοχεί και στις 10 (!) βολές που εκτελεί, δημιουργώντας αρνητικό ρεκόρ στο ΝΒΑ. Αλλά είπαμε… Και τα θηρία έχουν τα αδύναμα σημεία τους!