ΑΠΟΕΛ: Εντός στόχων και με προοπτική…το πρωτάθλημα

0

Αναφορά από το σωματείο του ΑΠΟΕΛ για τους στόχους της μπασκετικής ομάδας το 2021.

Εντός των στόχων του και με την ελπίδα ότι το νέο χρόνο θα συναντήσει λιγότερες ατυχίες στο δρόμο του, ώστε να μπορέσει να τους υλοποιήσει, βρίσκει τον καλαθοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ η παρέλευση του 2020.

Μετρώντας μέχρι στιγμής έξι νίκες και ισάριθμες ήττες στο πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League, ο ΑΠΟΕΛ εισέρχεται στο 2021 από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, με τον αντικειμενικό στόχο που τίθεται μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου του πρωταθλήματος να είναι η είσοδος της ομάδας μας στην τετράδα, προκειμένου να της δοθεί η δυνατότητα στα play off να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Η φετινή αγωνιστική σαιζόν (2020-2021) ξεκίνησε με αρκετές ιδιαιτερότητες για τον ΑΠΟΕΛ, αφού η καθυστέρηση που λόγω αντικειμενικών δυσκολιών υπήρξε στον προγραμματισμό, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ολοκλήρωση του ρόστερ, και δη η ένταξη και πλήρης ενσωμάτωση των ξένων  καλαθοσφαιριστών. Πέραν τούτου, οι κατά καιρούς τραυματισμοί βασικών γραναζιών της γαλαζοκίτρινης καλαθοσφαιρικής μηχανής, δεν επέτρεψαν σε πολλά παιχνίδια στην ομάδα μας να κατέβει στο γήπεδο με όλους τους παίχτες στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, γεγονός που τουλάχιστον σε συγκεκριμένους αγώνες φάνηκε να της στοιχίζει.

Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα με τρεις διαδοχικές ήττες, για να ακολουθήσει μια αντεπίθεση διάρκειας, στο πλαίσιο της οποίας δημιούργησε ένα σερί πέντε νικών. Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, με την ομάδα μας να δέχεται τρεις συνεχόμενες ήττες. Ωστόσο, στον τελευταίο του αγώνα για το 2020 την περασμένη Τετάρτη, ο ΑΠΟΕΛ επανήλθε στις νίκες επικρατώντας εύκολα στο Λευκόθεο της ΕΘΑ (102-50), ενώ με το καλημέρα του νέου χρόνου, την προσεχή Κυριακή 3 Ιανουαρίου, ταξιδεύει στην Πάφο για να αναμετρηθεί με τον ΑΠΟΠ.

Το στίγμα της πορείας, των προβλημάτων που αντιμετώπισε, αλλά και των προοπτικών του ΑΠΟΕΛ κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σκιαγράφησε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ο προπονητής της ομάδας μας Βασίλης Φραγκιάς, στις δηλώσεις του αμέσως μετά την λήξη του αγώνα με την ΕΘΑ πριν από μία βδομάδα.

«Αυτό που πραγματικά ανυπομονούμε», υπέδειξε ο κ. Φραγκιάς, «είναι να δούμε την ομάδα να παίξει όλη μαζί. Έχουμε να παίξουμε όλοι μαζί, νομίζω από… ποτέ. Ελπίζουμε να αρχίσουμε να βλέπουμε αυτή την ομάδα που κτίσαμε τον Σεπτέμβριο».  

«Αν δεν ήμουν αισιόδοξος ή αν δεν πίστευα στην ομάδα», υπογράμμισε ο ελλαδίτης τεχνικός, «δεν θα ήμουν εδώ. Η ομάδα έχει περάσει πολλές δυσκολίες φέτος, κτιστήκαμε την τελευταία στιγμή, παίξαμε τις τρεις πρώτες αγωνιστικές χωρίς ξένους, ήρθαν μετά οι τραυματισμοί, αλλά πιστεύω πολύ στην ομάδα, πιστεύω στη δουλειά που γίνεται και νομίζω ότι ο τρίτος γύρος θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα για το πόσο μπορεί ο ΑΠΟΕΛ φέτος να πάει πιο ψηλά».