ΑΠΟΕΛ: «Συναινετική λύση ή δημοκρατικές εκλογές»

0

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός πρώην παραγόντων του ΑΠΟΕΛ ο οποίος διεκδικεί την Προεδρία του Σωματείου σημειώνει πως: «Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες για να μπει καθαρός αέρας».

Αναλυτικά:

“Σωματείο ΑΠΟΕΛ:
Συναινετική λύση ή δημοκρατικές εκλογές

Με τον τρόπο που εξελίχθηκε η τελευταία εκλογική συνέλευση του ΑΠΟΕΛ και ενόψει των εκλογών, που εκτιμάται ότι θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τετάρτη, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το σταυροδρόμι της ευθύνης όλων μας έναντι της ένδοξης ιστορίας του ΑΠΟΕΛ. Ουδείς μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος της ευθύνης αυτής. Θα τον συνθλίψει. Μόνο ενωμένοι και με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να προχωρήσουμε.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πρωτοβουλίας μας για εξυγίανση του σωματείου και ανάκτησης της θέσης που του αρμόζει, λειτουργήσαμε συλλογικά και συναινετικά με μοναδικό στόχο την ενότητα. Η στήριξη που λαμβάνουμε καθημερινά από δεκάδες αγνούς, επώνυμους και ανώνυμους, ΑΠΟΕΛίστες μας ενθαρρύνει και μας οπλίζει να συνεχίσουμε. Θα επιμένουμε μέχρι τέλους, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Σήμερα εκφράζουμε την ετοιμότητα μας να αναλάβουμε άμεσα τη διοίκηση του Σωματείου. Καλούμε την απερχόμενη διοίκηση να παραδώσει συναινετικά και άμεσα τη σκυτάλη. Καλούμε τον απερχόμενο πρόεδρο του σωματείου να παραδειγματισθεί από την αξιέπαινη ενέργεια του Χριστόφορου Ποταμίτη, ο οποίος αποσύρθηκε για να συμβάλει έμπρακτα στην επίτευξη του συλλογικού στόχου. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να διακρίνει κάθε πραγματικό και αγνό ΑΠΟΕΛίστα. Με πράξεις αποδεικνύεται η αγάπη προς το σωματείο και όχι με λόγια.

Ουδείς είναι υπεράνω του ΑΠΟΕΛ. Αυτή λοιπόν τη νοοτροπία αναμένει ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ να επιδείξει άμεσα και ο απερχόμενος πρόεδρος και το συμβούλιο του. Να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους.

Εάν, παρόλα όσα έχουν συμβεί, επιμένουν να οδηγήσουν το σωματείο σε εκλογές, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σ’ αυτές, υπό την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθούν μέσα σε απόλυτα δημοκρατικά πλαίσια. Αυτό σημαίνει ότι: δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας και ψήφου πρέπει να έχουν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του σωματείου με βάσει το μητρώο μελών του 2016, εφόσον είναι τακτοποιημένες οι συνδρομές τους. Το μητρώο μελών του 2016 πρέπει άμεσα να δημοσιοποιηθεί. Επίσης, το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο οφείλει να παράσχει σε κάθε μέλος του ΑΠΟΕΛ τη δυνατότητα πληρωμής των καθυστερημένων συνδρομών του μέχρι και την τελευταία στιγμή της ψηφοφορίας ούτως ώστε να μπορούν να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ΑΠΟΕΛίστες.

Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες για να μπει καθαρός αέρας. ΑΠΟΕΛ είναι η ιστορία και ο κόσμος του. Ουδείς δικαιούται ή μπορεί να διαγράψει, ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Σε τέτοιου είδους εκλογές, υποψήφιοι του συνδυασμού μας θα είναι οι ακόλουθοι:
1.    Κυριάκος Ζιβανάρης
2.    Πάρης Σπανός
3.    Γιώργος Γεωργίου
4.    Ανδρέας Χατζηκυριάκος
5.    Ισαβέλα Τύμβιου
6.    Μίκης Αργυρού
7.    Αργύρης Κυθρεώτης
8.    Λούης Πηλαβάς
9.    Φώτης Χαραλάμπους
10.    Ανδρέας Κίκη Ρήγας
11.    Στέλιος Χριστοδούλου.

Τον συνδυασμό αυτό είναι έτοιμοι να πλαισιώσουν οι ακόλουθοι:
Φοίβος Ερωτοκρίτου, Γιάννος Ιωάννου, Άντης Πολυδώρου, Ανδρέας Σπυρίδης, Κωστάκης Σοφοκλείδης, Γιώργος Πλουτάρχου, Αιμίλιος Θεοδοσίου, Μάριος Αθανασίου, Γιώργος Χριστοδούλου, Βασίλης Κοντός, Στέλιος Αλετράρης.

Επιπρόσθετα, τον συνδυασμό υποστηρίζουν οι ακόλουθοι:
Χρίστος Τριανταφυλλίδης, Χριστόφος Ποταμίτης, Βάσος Ηλιάδης, Θεόδωρος Κυριακίδης, Πάμπος Παλαντζής, Σάββας Ιακωβίδης, Γιώργος Σαρρής, Άκης Γαβάς, Αλέκος Κανακάς, Μιχάλης Γεωργίου, Κώστας Μίτσιγκας, Ανδρέας Θεοφάνους, Κωνσταντίνος Λιβέρας, Κωνσταντίνος Φυσεντζίδης και Αλέξανδρος Ασπρής.

Το βάρος της ευθύνης έναντι της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ είναι τεράστιο και η ώρα των αποφάσεων είναι τώρα”.

Image


Coffee House