Αποκλειστική συνέντευξη του κόουτς Γιανναρά στο CB: “Προσπάθεια για ολική επαναφορά στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ”

0

Ο προπονητής του ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού Παναγιώτης Γιανναράς παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Cyprusbasket.net και τον Νεοκλή Θεοχαρίδη για την επόμενη σεζόν.

Μίλησε για τους στόχους της ομάδας, τις προσωπικές του φιλοδοξίες, καθώς επίσης και για τους φιλάθλους του ΑΠΟΛΛΩΝΑ αλλά και για τη σχέση του με τον πρόεδρο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ξενοφώντα Χαραλάμπους.

-Νέα Σεζόν άρα νέοι στόχοι κόουτς. Ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ποιοι οι προσωπικοί σας;

-Ναι είναι μια καινούργια σεζόν και ουσιαστικά είναι η πρώτη σεζόν που θα ξεκινήσουμε μαζί με την ομάδα από την αρχή αφού πέρσι ήρθα μετά το ξεκίνημα της χρονιάς. Οι ρεαλιστικοί στόχοι της ομάδας είναι να μπορέσει να είναι στην τετράδα του πρωταθλήματος και από κει και πέρα βήμα βήμα να δούμε τι περισσότερο μπορούμε να πετύχουμε. Θεωρώ ότι η είσοδος σε ένα τελικό πρωταθλήματος ή κυπέλλου θα σημαίνει τεράστια επιτυχία για την ομάδα. Όσον αφορά τους προσωπικούς μου στόχους νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια στο χώρο, και έχοντας πετύχει αρκετά πράγματα εντός και εκτός συνόρων, θεωρώ ότι οι προσωπικοί μου στόχοι θα έπρεπε να είναι το πώς να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να σταθεροποιηθεί στα ψηλά της βαθμολογίας και να δείχνει ένα πρόσωπο ανταγωνιστικό έχοντας αγωνιστικό χαρακτήρα και μια αγωνιστική ταυτότητα μέσα στο παρκέ.

-Θα αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας; Εάν ναι, με ποιον τρόπο;

-Η φιλοσοφία της ομάδας δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα σε σχέση με αυτό που θέλουμε να κάνουμε, θα αλλάξει όμως σε σχέση με τον τρόπο που θέλουμε να φτιάξουμε την ομάδα και να χτίσουμε το καινούργιο σύνολο. Άρχικά θα ξεκινήσουμε από τους δύο βασικότερους πυλώνες που είναι το ένα και το πέντε για να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερη ηρεμία στο παιχνίδι μας και να έχουμε σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα και αυτούς τους δύο παίκτες θα πλαισιώσουν παιδιά με αθλητικότητα, σωστή αμυντική νοοτροπία και ικανότητα στο σκοράρισμα

-Έχεις λιγότερο μπάτζετ για την ομάδα αυτή τη σεζόν. Τι σημαίνει αυτό για την ομάδα και τι πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί;

-Το μπατζετ της ομάδας είναι αρκετά πιο χαμηλό από πέρσι αλλά με αυτά που έχουμε καλούμαστε να φτιάξουμε μια σωστά δομημένη και ανταγωνιστική ομάδα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Θεωρούμε ότι με πολύ προσεκτικές επιλογές παικτών ανεξαρτήτου μπάτζετ η ομάδα θα είναι πιο ανταγωνιστική από πέρυσι.

-Πόσο ευτυχισμένος είσαι στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ;

-Αρκετά θα έλεγα παρόλο που η συνεργασία μας με τους ανθρώπους της ομάδας ήτανε μισή σεζόν πέρσι, ήτανε σε πολύ σωστές βάσεις και αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζω και φέτος την ομάδα. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι έχω όμορφες αναμνήσεις από τον Απόλλωνα καθότι ο τελευταίος τίτλος της ομάδας κερδήθηκε το 2014 όταν ήμασταν και πάλι μαζί.

-Υπάρχει περισσότερη πίεση φέτος αφού είστε αυτός που χτίζει την ομάδα και ξεκινάτε από την αρχή;

-Η πίεση έχει να κάνει με το πως διαχειριζόμαστε όλες τις καταστάσεις και με το πόση πίεση κυριώς βάζουμε εμείς τον εαυτό μας σαν επαγγελματίες. Ο χώρος μας έχει πίεση κι αν θες να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να μπορείς να ανταποκριθείς σε όλο αυτό. Όποτε για μένα θα έλεγα ότι είναι άλλη μια σεζόν όπως λέμε άλλη μια μέρα στο γραφείο με τα ίδια δεδομένα και με τις ίδιες συνθήκες και με την ίδια επιθυμία να μπορέςουμε να κερδίςουμε και να πετύχουμε ό,τι περισσότερο και ότι καλύτερο μπορούμε.

-Ποια είναι η γνώμη σας για τους 3+1 ξένους παίκτες του πρωταθλήματος; Θα βοηθήσει αυτό την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος;

-Η προσωπική μου άποψη όσο αφορά το κομμάτι 3 + 1 ήτανε ξεκάθαρη από την αρχή ότι οι ξένοι θα πρέπει να είναι η τρεις ή τέσσερις. Αυτό το φορμάτ σε δυσκολεύει λίγο στο να διαχειριστείς το παιχνίδι τακτικά όπως θα ήθελες. Αυτό φυσικά θεωρώ ότι θα βοηθήσει τις υποτιθέμενες μικρές ομάδες, αν και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικές.

-Τι πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί του Απόλλωνα αυτή τη σεζόν; Το μήνυμά σας παρακαλώ!

-Οι οπαδοί της ομάδας ξέρουν πλέον ότι θα βλέπουν μία ομάδα στο παρκέ που θα ματώνει για κάθε μπάλα και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε κοντά μας τον κόσμο του Απόλλωνα γιατί μας δίνει άλλη δυναμική και με αυτούς στο πλάι μας μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα.

-Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με τον πρόεδρο Ξενοφών Χαραλάμπους και το συμβούλιο του Απόλλωνα.

-Η συνεργασία μου με τον πρόεδρο της ομάδας Ξενοφών Χαραλάμπους είναι εξαιρετική. Είναι ένας άνθρωπος που έχει διάθεση να κάνει πράγματα για την ομάδα πολύ ανοιχτόμυαλος και πολύ συνεργάσιμος και μαζί με τους ανθρώπους που έχει δίπλα του, το νέο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας θεωρώ ότι θα κάνουμε μια αξιοπρεπέστατη δουλειά και όλοι μαζί συλλογικά να μπορέσουμε να φέρουμε τον Απόλλωνα εκεί που του αξίζει.