Απόψε κρίνεται η τετράδα ή μήπως όχι;

0

Του Αντώνη Κατσαρού

Τα παιχνίδια της ερχόμενης αγωνιστικής μεταξύ ΕΘΑ – ΑΠΟΕΛ και ΕΝΠ – Απόλλων θα μπορούσαν να θεωρηθούν καθοριστικά για το πρωτάθλημα, καθώς από τα αποτελέσματα αυτών θα κριθεί η πολυπόθητη τέταρτη θέση που σημαίνει είσοδο στον α’ όμιλο του β’ γύρου του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ α’ κατηγορίας ανδρών.

Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι…

Όποια ομάδα μείνει εκτός τετράδας, δεν σημαίνει ότι καταστράφηκε ή ότι δεν έχει καμία ελπίδα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αντίθετα. Ο τρόπος διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος είναι με τέτοιο τρόπο που ακόμα και οι δύο πρώτες ομάδες που θα συμμετέχουν στον β’ όμιλο της β’ φάσης, έχουν το δικαίωμα να κάνουν όνειρα μέχρι και για… τίτλο!

Το ξέρω, είναι κάπως τραβηγμένο αυτό που γράφω, αλλά όχι απίθανο. Από τη στιγμή που οι δύο πρώτες ομάδες της β’ φάσης μπαίνουν στα πλεϊ οφ, τότε έχουν κάθε δικαίωμα στο όνειρο.

Οι βασικές διαφορές στη συμμετοχή στον α’ ή στον β’ όμιλο, είναι μεν σημαντικές, από την άλλη όμως δεν είναι καταστροφικές.

Στον α’ όμιλο οι ομάδες θα έχουν την τύχη να κοντραριστούν σε 6 παιχνίδια με τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να έχουν κάποια έσοδα από τα εισιτήρια, αλλά το βασικότερο, να κοντραριστούν με τους «μεγάλους» για να δοκιμάσουν και άλλο τις δυνάμεις τους ως ομάδες. Από την άλλη, αυτό μπορεί να αποδειχτεί και δίκοπο μαχαίρι. Συνεχόμενοι αγώνες σε ψηλό επίπεδο, μπορεί να φέρει τραυματισμούς και κούραση. Ενώ μια συμμετοχή στον β’ όμιλο προσφέρει χρόνο ξεκούρασης και δοκιμών νεότερων παιχτών.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμμετοχή στον α’ όμιλο φέρνει αυτόματα και πλεονέκτημα έδρας για την πρώτη φάση των πλέι-οφ.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι κάποια ομάδα θα επιλέξει να παίξει στον β’ όμιλο. Ο α’ όμιλος θεωρώ πως έχει περισσότερα θετικά παρά αρνητικά για μια ομάδα. Όμως όποιος δεν το καταφέρει, δεν σημαίνει πως χάνεται ο κόσμος. Υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία…