ΑΠΟΨΗ/Έλληνας φοιτητής θέτει ιδέες για πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα Β1 και Β2

0

Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην Κύπρο για τις σπουδές μου και θέλησα ταυτόχρονα να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ να παίζω μπάσκετ.

Με μεγάλη μου λύπηση συνειδητοποίησα πως αυτό στην Κύπρο για κάποιον μη κοινοτικό παίκτη είναι δύσκολο. Όπου και εάν  τηλεφωνήσεις  θα  πάρεις  την ίδια απάντηση. Έχουμε ήδη έναν παίκτη-φοιτητή μη Κύπριο δεν θα τον αλλάξουμε. Αρχίζεις και αναρωτιέσαι μα καλά είναι δυνατόν ? Τόσα παιδία που έρχονται να σπουδάσουν και αγαπάνε το άθλημα τι κάνουν ? Να περιμένουν το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα δύσκολα …τραγικά πράγματα συμβαίνουν εκεί τα υπόλοιπα γνωστά.

Ας μου επιτραπεί λοιπόν  να πω κάτι το οποίο ας ελπίσουμε πως θα αξίζει τον κόπο. Ποιος ο λόγος να επιτρέπεται μόνο ένας ξένος φοιτητής στην Β κατηγορία ? Απαγορεύεται να γίνει ποιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα; Κύπριοι αθλητές περιζήτητη δεν θα χαθούν θέσεις Κύπριων ούτε θα μείνουν έξω από την εξίσωση. Μιλάμε για την Β1 και Β2 κατηγορία. Δεν υπάρχει λόγος να αναγκάζουμε παιδία να σταματάνε αυτό που τόσα χρόνια κάνουν με αγάπη. Μιλάμε για την Β1 και Β2 κατηγορία όπου σαν Κύπρος θέλουμε να πάει μπροστά η καλαθόσφαιρα φιλοξενώντας μεγάλες διοργανώσεις και όπου τα παραπάνω γήπεδα είναι ακόμα με πλαστικό.

Αν αυξήσουμε λοιπόν τις θέσεις των ξένων στην Β κατηγορία και με την προυπόθεση πως θα είναι φοιτητές, το πρωτάθλημα θα είναι ποιο ανταγωνιστικό, θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών νέων σημαντικών  αθλητών  στην  Κύπρο για να σπουδάσουν και να παίζουν και ημι-επαγγελματικά την καλαθόσφαιρα.

Αν προστεθεί δε ένας κανόνας για θέση ξένου φοιτητή στην Α κατηγορία σκεφτείτε πόσο  καλό θα έκανε στην φήμη του πρωταθλήματος και της χώρας να λέει ένας σπουδαίος μελλοντικός αθλητής πως στην Κύπρο βρήκα την ευκαιρία που έψαχνα. Με τους τωρινούς κανονισμούς  ο ξένος φοιτητής δεν θα πάρει ποτέ την ευκαιρία που του αξίζει. Όλες οι ομάδες θα πάρουν 3,4 Αμερικανούς ή 3,4 έμπειρους αθλητές με αποτέλεσμα κανένας νεαρός ξένος αθλητής να μην έχει την ευκαιρία του.