Αποθέωση Δράκου από Ομπράντοβιτς : “Είναι ένας από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους του Ευρωπαικού μπάσκετ!”

0

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποθέωσε τον Παναγιώτη Γιαννάκη και φρόντισε να μιλήσει για την σπουδαιότητα του στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επέστρεψε στην Αθήνα και έδωσε το «παρών» στο Διεθνές Σεμινάριο του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ), αποθεώνοντας τον Παναγιώτη Γιάννηκη, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και τα συγχαρητήρια του στον Δημήτρη Ιτούδη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα για το Σεμινάριο και μου δίνεται η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τόσους προπονητές για να μοιραστώ τις ιδέες μου. Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά, που είμαι ομιλητής μετά τον Δημήτρη Ιτούδη, που φέτος κατέκτησε την EuroLeague στη Βιτόρια.

Θέλω να πω κάτι ακόμη για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα. Τον παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια. Τον είδα για πρώτη φορά από κοντά το 1976, ήμουν τότε 16 ετών. Στην πόλη που γεννήθηκα, το Τσάτσακ έγιναν οι Βαλκανικοί Αγώνες εκείνη τη χρονιά. Ο κόουτς έπαιζε τότε στην Ελλάδα. Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που έπαιζε, έκανε μια κίνηση που δεν είχα ξαναδεί ποτέ, κάτι που τότε δεν ήταν τόσο διαδεδομένο. Ήταν μια τεράστια εμπειρία για εμένα αυτή η διοργάνωση, να βλέπω από κοντά τόσο σπουδαίους παίκτες. Θα πρέπει να θυμάστε κάτι: ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στην ιστορία, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Να μην το ξεχνάτε αυτό».

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, κι αφού βραβεύθηκε για την παρουσία του από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, εξήγησε ότι, «είναι πολύ σημαντικά αυτά τα Σεμινάρια, να έρχονται σε επαφή οι προπονητές και να μοιράζονται ιδέες, σκέψεις και προβληματισμούς. Είναι μεγάλη η χαρά μου, που είχα τη δυνατότητα να μιλήσω πάλι στην Αθήνα μετά από μερικά χρόνια και να δείξω ένα μέρος του τρόπου δουλειάς και της φιλοσοφίας μου».

Όσο για το ποιοι είναι αυτοί που λειτουργούν ως δάσκαλοι για τον ίδιο, βοηθώντας τον να βρίσκει νέες λύσεις και τρόπους βελτίωσης της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας του, σημείωσε: «Οι παίκτες μου, αυτοί με μαθαίνουν κάθε μέρα. Από τον τρόπο που λειτουργούν και δρουν μέσα στο γήπεδο, μου δίνουν διαρκώς μαθήματα και τη δυνατότητα να σκέφτομαι διαρκώς για κάτι νέο, που θα βοηθήσει την ομάδα μου να πετύχει».