Αρέσει ο νέος Κεραυνός στις γυναίκες

0
Αντώνης Κατσαρός
του Αντώνη Κατσαρού

Η φετινή ομάδα του Κεραυνού στις γυναίκες δείχνει να μπορεί να σπάσει την ενδεκαετή κυριαρχία της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα. Η αρχή έγινε με την κατάκτηση του Super Cup τη περασμένη Κυριακή (23 Οκτωβρίου) όπου είδαμε το νέο πρόσωπο της ομάδας του Στροβόλου.

Αν και αναφέρω τη λέξη “νέο”, η αλήθεια είναι πως δεν έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Αυτό που έχει κάνει, είναι να κρατήσει τον βασικό κορμό και τον εμπλουτισμό του με παίκτριες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Η αλλαγή στον κανονισμό της ΚΟΚ για της ξένες παίκτριες του πρωταθλήματος, αλλά και η απόσυρση από την ενεργό δράση της αρχηγού της ομάδας, Αντωνίας Χατζηχαννά, δημιούργησαν έναν μικρό πονοκέφαλο στον προπονητή της ομάδας, τον κύριο Χρήστο Στυλιανίδη. Όμως οι επιλογές του ήταν, αν μη τι άλλο, εξαιρετικές όπως φάνηκαν και από το πρώτο δείγμα που είδαμε.

Κρατώντας τις Σοφία Θεολόγου και Ζωή Αθανασίου για τις θέσεις μέσα στη ρακέτα, αλλά και την Άντρια Πιτσιλλίδου η οποία παρέλαβε το “περιβραχιόνιο” της αρχηγού, ο Κεραυνός απέκτησε την Κυριακή Νικοδήμου και την Χαρά Ρουσσάκη οι οποίες έδειξαν να προσαρμόζονται άμεσα στις απαιτήσεις της ομάδας. Είναι γεγονός πως η Νικοδήμου ανακηρύχθηκε MVP στο Super Cup, ενώ η απόδοση της Ρουσσάκη ήταν η πιο σταθερή στον χρόνο που αγωνίστηκε.

Τέλος, η ξένη παίκτρια που επιλέχθηκε, η Janae Sharpe, μπορεί να “τρόμαξε” με το μόλις 1/11 σουτ δύο πόντων που έκανε στο παιχνίδι, εντούτοις έξω από τη γραμμή του τριπόντου ήταν σχεδόν αλάνθαστη (3/5), κέρδισε πολλά φάουλ με αποτέλεσμα να εκτελέσει 10 βολές και να ευστοχήσει στις 7 και να σταματήσει στους 18 πόντους, όντως η πρώτη σκόρερ της ομάδας του Στροβόλου. Σίγουρα δεν έδειξε να έχει εγκλιματιστεί απόλυτα στις απαιτήσεις της ομάδας της, όμως αν σε ένα φαινομενικά μέτριο παιχνίδι κατάφερε να βγει πρώτη σκόρερ, φανταζόμαστε τι μπορεί να κάνει στη συνέχεια…!