Αστάθμητος παράγοντας

0

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα σαφώς καλύτερα σε σχέση με αυτό που περιμέναμε με δεδομένο όλο αυτό που πέρασε ως οργανισμός τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες. Αντίθετα, οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μια αναμενόμενη κατάρρευση που φαινότανε δια γυμνού οφθαλμού στα πρόσωπα των περισσότερων παικτών.

Η έλλειψη ρυθμού και ανάσας μετά το σάρωμα του covid 19 ήταν οι αιτίες που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει ένα σταθερό διάγραμμα στην απόδοση του καθώς φάνηκε να ελέγχει τα πάντα για 26-27 λεπτά. Από εκεί και έπειτα βγήκε μια αδυναμία σε άμυνα και επίθεση με τον Όντετ Κάτας να προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα σε ένα ρυθμό αλλά αυτό να μοιάζει αδύνατο.

Αυτό που ουδείς μπορούσε να προδικάσει ήταν το ποιος θα ήταν ο άνθρωπος που θα έκρινε τον αγώνα. Ο αστάθμητός παράγοντας της αναμέτρησης, λοιπόν, για τον Παναθηναϊκό ακούει στο όνομα Γιοχάνες Τίμαν. Ο σέντερ της Άλμπα μέσα σε τέσσερα λεπτά στην τέταρτη περίοδο σημείωσε 16 πόντους με τέσσερα τρίποντα!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τίμαν έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα σε ελάχιστα λεπτά (είχε 15 πόντους καλύτερη επίδοση) και ήταν αυτός που άλλαξε τη ροή του αγώνα με τα διαδοχικά του τρίποντα κόντρα στη φύση και τον ρόλο του. Ο Γερμανός ψηλός είναι ένας ρολίστας που σουτάρει με κάτι παραπάνω από 30% στο τρίποντο, ωστόσο, κόντρα στο «τριφύλλι» έμοιαζε με περιφερειακό κάνοντας όλη τη ζημιά.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Κοντού