Μπέτυ Ακαθιώτου: Ένα αστέρι που θα λάμπει μακριά από την Κύπρο

0

Οι απώλειες της κυπριακής καλαθόσφαιρας που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια είναι ουκ ολίγες, με την Μπέτυ Ακαθιώτου να αποτελεί εκκωφαντικό παράδειγμα.

Η γεννημένη στις 20 Νοεμβρίου 1995 ξεκίνησε το μπάσκετ το 2010 από τις ακαδημίες του Αχιλλέα Καϊμακλίου και κλήθηκε άμεσα στην Εθνική Κ16 Γυναικών από τον Κώστα Εγγλέζο, ούσα μέλος της για δύο χρόνια.

Ακολούθησε η κλήση στην Εθνική Γυναικών, όμως είχε προηγηθεί η κρούση από τη Ρουμανία, λόγω της… μισής της καταγωγής της από εκεί (η μητέρα της είναι Ρουμάνα) και τελικά προτίμησε να παίξει εκεί. Από την ΚΟΚ έγιναν μεγάλες μεγάλες προσπάθειες να πεισθεί να παίξει στην Κύπρο, όμως αυτό δεν έγινε, αφού είχε πάρει ήδη την τελική της απόφαση.

“Μέντορά” της θεωρεί τον Νεμάνια Μπιέντοφ, τον οποίο εκτιμάει αφάνταστα τόσο σαν άνθρωπο, όσο και σαν προπονητή. Ακόμα και τώρα, όταν βρίσκεται στην Κύπρο, κάνει ατελείωτες ώρες προπόνησης υπό την καθοδήγηση του Σέρβου τεχνικού, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στον ΑΠΟΕΛ.

Η βάση της αυτή τη στιγμή είναι στις ΗΠΑ, καθώς διαπρέπει στο NCAA με τη φανέλα του Friends University και έχει τα φόντα να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η 22άχρονη γκαρντ έχει εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση, εξαιρετικό μακρινό σουτ και πλαστικότητα στις κινήσεις της. Ταβάνι της είναι ο ουρανός αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο…

Coffee House