Μπρατσιάκος στο CB: «Θα είμαι εκεί που κάνουν… όνειρα»

0

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος έκανε… τα πάντα στην Κύμη, φτάνοντας την μέχρι την Α1 και μένοντας εκεί στην πρώτη χρονιά της ομάδας στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Όλα τα όμορφα όμως κάποτε τελειώνουν και ο έμπειρος τεχνικός και η ομάδα της Εύβοιας αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Πλέον ο Μπρατσιάκος αναζητάει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, μετά από 5 απίστευτα χρόνια στους «μπλε» και μέσω του Cyprusbasket κάνει τον… απολογισμό του από την παρουσία του στην Κύμη, ενώ αναφέρεται και στο μέλλον του.

Πλέον σχεδόν ένα μήνα μετά το τέλος της συνεργασίας σου με την Κύμη, τι γεύση σου αφήνει αυτή η πορεία και ο τρόπος που τελείωσε;
Το σίγουρο είναι ότι σε αυτά τα 5 χρόνια, έδωσα τα πάντα για αυτή την ομάδα. Μοναδικός στόχος ήταν η άνοδος κάθε χρόνο και μάλιστα η 1η θέση και η παραμονή στην Α1. Νομίζω ότι μου ζητήθηκε το έφερα εις πέρας και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό! Τώρα για το τέλος της συνεργασίας μας, θα πώ ότι μακάρι όλες οι σχέσεις να τελείωναν με τον ιδανικό τρόπου που τελείωσε η δική μας. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γινόταν αλλιώς, αφού υπάρχει-και δεν αλλάζει- μεγάλος σεβασμός μεταξύ εμένα και της οικογένειας Θεοδώρου.

ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή σου στην ομάδα;
Δεν νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω τις στιγμές και αυτό που ένιωσα στη ψυχή μου αυτά τα 5 χρόνια! Όταν κάνεις πρωταθλητισμό και πρέπει σε κάθε ματς να κερδίζεις, τότε κάθε νέα μέρα είναι πιο σημαντική από την προηγούμενη, σε ψηλό βαθμό δυσκολίας. Είναι πολύ σημαντικό κάθε μέρα να είσαι έτοιμος και προετοιμασμένος για το απρόοπτο, γιατί αυτή η αντιμετώπιση είναι η μοναδική δύσκολη μέσα στο χρόνο.

Είσαι ένας προπονητής που ότι του έχει ανατεθεί το έχει φέρει εις πέρας, είτε αυτό είναι άνοδος, είτε παραμονή. Είσαι ο άνθρωπος των… ειδικών αποστολών;
Δεν νιώθω έτσι! Απλά πιστεύω ότι είμαι αυτός που πρέπει να κάνει τη δουλειά. Το πιο σημαντικό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και να αγαπάς με πάθος αυτό που κάνεις. Να χαίρεσαι την κάθε στιγμή μέσα στο παρκέ και να δουλεύεις στο 100%, μπολιάζοντας τους παίκτες σου με την άρνηση της ήττας σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Στην πρώτη σου χρονιά στην Α1 ήσουν απόλυτα επιτυχημένος. Είσαι έτοιμος για παρόμοια πορεία φέτος σε όποια ομάδα καταλήξεις;
Η ζωή του προπονητή είναι γεμάτη εκπλήξεις και κυρίως προκλήσεις! Είναι σημαντικό στην δουλειά μας, να είσαι πάντα έτοιμος για να φέρεις εις πέρας ότι σου ανατεθεί κάνοντας -νέες- επιτυχίες! Είμαι έτοιμος για κάθε τι υγιές, με συγκεκριμένο πλάνο και με στόχο τον πρωταθλητισμό, ανεξαρτήτου κατηγορίας και χώρας.

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στην μέχρι στιγμής καριέρα σου τι θα ήταν;
Πιστεύω ότι όλα στη ζωή γίνονται για ένα συγκεκριμένο λόγο. Είτε για να δούμε ποιοι στην πραγματικότητα είμαστε, είτε για να δούμε ποιοι στην πραγματικότητα είναι δίπλα μας. Θέλω να αλλάξω κάτι το οποίο με κάνει δυστυχισμένο, αλλά στη δική μου καριέρα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, γιατί πάντα μέσα στις δυσκολίες, έβρισκα πάντα το σωστό δρόμο. Τον δρόμο της επιτυχίας! Εκεί που θα με θέλουν πιο πολύ.

Του χρόνου που θα σε δούμε;
Εκεί που θα ξέρουν γιατί με έχουν και τι θέλουν από εμένα. Εκεί-ίσως- που θα υπάρχουν όνειρα για αληθινές υπερβάσεις!